SLOMIO SE NA SUDU: Ubojica s Kvatrića priznao, tvrdi da je i njegov život uništen

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrdi da nije bježao s mjesta nesreće.

Bivši nogometaš i prodavač polica osiguranja, Nikola Kovačević u suzama je priznao krivnju za stravičnu prometnu nesreću koju je skrivio 11. travnja ove godine. Tada je potpuno pijan sa 108 kilometara na sat uletio među pješake s kojima su bili i supružnici Ljiljana i Aleksandar Kusalović koje je usmrtio. Još dvije pješakinje su ozlijeđene.

Ipak, Kovačević je izjavio da nije bježao s mjesta nesreće te da se ne osjeća krivim za nepružanje pomoći unesrećenima.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kobna noć

Bilo je to u ponedjeljak oko 21.30, Kovačević je jurio Maksimirskom 68 kilometara većom brzinom od one dopuštene, a kod križanja s Kvaternikovim trgom izgubio je nadzor nad vozilom. Sve se odigralo u trenu, prednjim kotačem udario je nogostup, nakon toga i kameni okvir ograde koja se nalazila na ulazu u podhodnik, to ga nije zaustavilo.

Projurio je dalje Domjanićevom i pokupio metalnu ogradu koja je potpuno izašla iz ležišta, nakon toga udario je i semafor, nekoliko kanti za smeće i prometni znak. Naposljetku je uletio među pješake.

“Užasno mi je žao. Svjestan sam boli što sam ju prouzročio toj obitelji. Ja od tada ne mogu spavati. I moj život do kraja je uništen”, rekao je Kovačević, a njegov odvjetnik Rafael Krešić  tražio je da se dodatno ispitaju vještaci.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog alkohola nije bio svjestan što se događa?

S obzirom na količinu alkohola u krvi postavlja se pitanje je li Kovačević uopće bio sposoban ikome pomoći, na to bi trebali odgovoriti psihijatar i toksikolog.

“Vještaci nam moraju pojasniti je li moj klijent mogao vidjeti što je napravio, s obzirom da su se otvorili svi zračni jastuci u vozilu. Ta on do idućeg jutra nije postao svjestan razmjera nesreće”, argumentirao je svoj zahtjev odvjetnik Krešić.

Osim toga, dodao je i kako je Ljiljana Kusalović na mjestu preminula pa je i upitno je li Kovačević ikako mogao pomoći.

Upravo Kovačević sam je opisao taj dan, on, naime, ništa nije jeo, a nakon posla ostao je piti s prijateljem. Između 17 i 20 sati popio je 6-7 piva i 5-6 čaša žestokog pića, piše Net.hr

>>> AUTOM POKUPIO PJEŠAKE, JEDNA OSOBA POGINULA: Nakon nesreće izašao iz vozila i počeo bježati (FOTO)

>>> ‘ZNATE LI VI TKO SAM JA?’ Ovo je lice bahatog vozača koji je na Kvatriću ubio pješakinju i zgazio nekoliko ljudi (FOTO)

>>> UBOJICA S KVATRIĆA BIO PIJANIJI NEGO ŠTO SE MISLILO: Žrtva nesreće zavapila: ‘Prijateljica mi je umrla pred očima’

>>> ŽRTVE MAHNITOG NALETA NA KVATRIĆU: Planirali su putovanje i uživanje u mirovini

>>> ODBIO DA MU SE PROČITA ZAPISNIK: Ubojica s Kvatrića, početak suđenja čeka na slobodi

 


Komentari