SLOMILI MU NOGU, IŠČAŠILI RUKU PA GA OKRIVILI ZA SVE: Policija u Zagrebu greškom prebila slijepca, nisu uopće tražili njega

Photo:Igor Soban/PIXSELL, Ilsutracija

Kako doznaje Potraga, zagrebačka je policija prije dva mjeseca postupala protiv slijepca kojem su zamijenili identitet pa ga prilikom postupanja i ozbiljno ozlijedili.

Riječ je naime o 47-godišnjem Stevanu Jambrešiću koji sa polusestrom živi u zapadnom dijelu grada, a kojem su službenici pokucali na vrata u potrazi za muškarcem Stevom, što je također i Jambrešićev nadimak, a kojeg sumnjiče za fizičko nasilje nad pokćerkom.

Tvrdi kako su ga policajci zatražili dokument, ali dok je on išao po osobnu, upotrijebili su silu te mu pritom slomili nogu i iščašili ruku. Do osobne iskaznice naposljetku nije ni uspio doći, a njegove jauke čula je i susjeda.

Prekrišili zakon

Iz policije su potvrdili slučaj i istaknuli kako su službenici takvim postupanjem prekršili zakon, neopravdano upotrijebivši silu. Dodali su i kako su o svemu obavijestili i Jambrešićevu sestru 21. lipnja, no ona se tjedan dana nakon toga obratila medijima. Stevana naime optužuju da se lažno predstavljao i vrijeđao te omalovažavao službenu osobu, ali i da je odbio pokazati osobnu iskaznicu.

Sada pak navode kako će optužni prijedlog protiv njega biti odbačen, a disciplinski postupak pokrenut će protiv policijskih djelatnika. U Uredu pravobraniteljice kažu da Stevan Jambrešić zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda ima pravo podnijeti odštetni zahtjev. Stevanu je naime medicinska pomoć pružena u policijskoj postaji, no tamo su utvrdili da mu nije ništa. Nakon postupanja, pet dana proveo je hospitaliziran u KBC-u Sestre milosrdnice.

Komentari