‘Slala sam mu slike svojeg nagog poprsja’ Perverzni Niki podmuklo ucjenjivao Zagrepčanke, Zagorke i Podravke

Ilustracija, fotografija nema veze s tekstom (Foto: Pixabay)

Od studenoga 2020. pa sve do ožujka 2021. godine, 26-godišnjak je ucjenjivao čak 24 djevojke iz Zagreba, Zagorja i Podravine golišavim fotografijama koje su mu slale.

Objavljivao ih je na lažnim Instagram profilima, sve dok mu policija nije ušla u trag, doznala da je iz okolice Zaboka pa ga je potom i uhitila.

Kako navodi Danica.hr, 26-godišnjak se na suđenju branio šutnjom, a ovih je dana osuđen na 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora te mu je zabranjen pristup internetu naredne dvije godine. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, HAKOM (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) će nadzirati pridržava li se zabrane. Ipak, na presudu se može žaliti budući da je trenutno nepravomoćna.

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Eksplicitni opisi

Tijekom suđenja, otkriveno je i što su i neke od žrtava ucjena rekle istražiteljima. Kako je sud utvrdio, sve je počelo tako da je 26-godišnjak pribavljao screenshot početnih strana s fotografijama i imenima ženskih osoba koje je potom stavljao na profile različitih naziva i uz komentare seksualnih konotacija.

“Dama traži seksualne usluge, usamljena je, javite joj se, moli na koljenima da ju netko poš**i i razvali vag**u, javite joj se iz okolice”, jedan je od primjera njegovog rada.

Onda je takve izrađene profile slao djevojkama tražeći njihove gole fotografije kako bi obrisao te profile.

“Poslala sam dvije fotografije svojeg nagog poprsja, a kad je osoba tražila još fotografija, odnosno nije željela izbrisati lažnu objavu za moje seksualne usluge, prekinula sam komunikaciju te sam sve odlučila prijaviti policiji”, rekla je istražiteljima jedna od djevojaka.

Žrtve je ucjenjivao daljnjim objavama fotografija i oglasa za seks na porno stranicama. Prijetio je da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb i slati rodbini lažne oglase koje je izradio s njihovim identitetom. Tri djevojke poslale su mu svoje nage fotografije nadajući se da će ucjene prestati. Ali, nisu.


Komentari