‘SKUPLJAM DONACIJE ZA DJEČJI DOM’! Nevjerojatno hladnokrvna, drska, ali uljudna razbojnica hara po Dupcu: ‘Vino je za mene’

Ilustracija: Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Bila je to mirna srijeda i 44-godišnja stanovnica Krndijske ulice, uživala je u sigurnosti svojeg susjedstva. Nije ni slutila da će uskoro, negdje oko 15:45 minuta (plus, minus), doživjeti susret s kradljivicom koja ju je šokirala s jedne strane svojom pristojnošću, a s druge, svojom hladnokrvošću.

“Nama su vrata od balkona na kući uvijek otvorena, ali vrata od stana zaključana. Do balkona se može doći stepenicama, ali svi smo domaći i nitko ne ulazi tamo gdje ne pozna”, započela nam je 43-godišnjakinja svoju priču.

Na balkonu je brala voćke s drveta i odjednom se sudarila s nepoznatom ženskom osobom.

“Oprostite, skupljam donacije za dječji dom u Nazorovoj”, rekla je nepoznata žena za koju nam naša sugovornica ističe da je bila vrlo pristojna i uljudna.

“Rekla sam joj da nisam imala ništa kod sebe i ona se ispričala na smetnji i krenula odlaziti. Ušla sam u kuću, balkonska vrata su ostala otvorena, a ona od stana zaključana”, prepričala nam svjedokinja je daljnji tijek razgovora.

No, pet minuta kasnije, začuo se zvuk kao da se nešto razbilo na balkonu, što je našu sugovornicu preplašila.

Ipak, otišla je na balkon i imala što vidjeti.

“Boca vina je bila razbijena, a druge boce su nestale. Krenula sam prema stepenicama sa balkona, a gospođa na stepenicama je mrtvo hladno pokušavala natrpati vina u svoj ruksak. Tada sam shvatila i da mi je uzela tenisice”, rekla nam je svjedokinja koja je potom upala u vrlo bizaran razgovor.

“Dobro, što to radite?”, pitala je ženu koja ju je ranije tražila donacije za dječji dom.

“Ne vidim problem”, odvratila je kradljivica prema iskazu naše svjedokinje.

Smirenost nakon krađe, potpuno ju je iznenadila, na to nije bila spremna.

“Počela sam se tresti, uzrujala sam se i uplašila, Krenula je navala emocija, baš sam bila u šoku”, rekla nam je sugovornica.

Naglasila je kako ju kradljivica nije fizički napala niti bila gruba već dapače, bilo je obratno, kako je našu sugovornicu obuzeo napadaj panike.

“Tenisice ste mi ukrali”, rekla je potom kradljivici.

“Uzmite si ako vam trebaju”, odvratila je smirena kradljivica.

“A vino je za djecu u Nazorovoj?”

“Vino je za mene”, rekla je kradljivica.

Naposljetku je međutim, vratila natrag i tenisice i vino vidjevši da je uhvaćena. Ukrala je, dodaje naša sugovornica i kutiju cigareta, ali taj plijen nije našla iako je pretražila ruksak i vrećice koje je kradljivica imala.

Zbog povratka tenisica i vina, naša sugovornica ovaj slučaj nije prijavila policiji, ali kako se ispostavilo, ista žena je uključena u drugi zločin koji je privukao policijsku pozornost.

Nestala kutijica s nakitom

Naime, nekih 15- 20 minuta ranije, dogodio se još jedan incident, gdje je i došlo do krađe.

Kako naša sugovornica priča, njena susjeda na početku ulice, susrela se s istom ženom koja je i njoj rekla kako skuplja donacije za dječji dom u Nazorovoj.

“Ne znam je li joj dala donaciju ili samo ispratila, ali kasnije je primijetila da joj nedostaje kutijica s nakitom”, rekla je naša sugovornica.

Ovaj slučaj jest, navodi nam, bio prijavljen policiji.

O svemu smo upitali i policiju koja je potvrdila primitak dojave.

“Jučer, 22. ožujka oko 15 sati na području Dubrave, Krndijskoj ulici, nepoznata ženska osoba ušla u kuću 45-godišnjaka te otuđila nakit. Nakon što je uočena od strane ukućanke, nepoznata ženska osoba se dala u bijeg. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja”, otkrila je policija koja traga za počiniteljicom.

U međuvremenu, događaj je svakako poljuljao sigurnost ulice.

“Malo me frka, pogotovo kad su djeca doma jer ima momenata kada moraju ostati sama doma, a to je najgore. Nadam se da je ovo bio samo izolirani incident ali ću ubuduće zaključavati”, zaključila je naša sugovornica.


Komentari