‘SKORO SU MI UBILI SINA’ U Zaprešiću razbijena narko banda, mladić se nakon policijskog pretresa bori za život

Photo: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Velika policijska akcija razbijanja narko bande odvija se posljednja dva dana u Zaprešiću. Policija je dva mjeseca uz sudske naloge tajno pratila glavne aktere, snimala telefonske razgovore te angažirala prikrivene istražitelje.

Uhićeni su većinom mlađi muškarci koji su policiji od prije poznati zbog preprodaje droge, točnije kokaina, amfetamina, ecstasyja i  marihuane, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Tijekom akcije jednom uhićeniku M. R. (35) je pozlilo te se za njegov život bore u KB-u Sveti Duh. Majka muškarca ispričala je kako su prizori koje je gledala u svojoj kući tijekom pretresa bili gori od onih na ratištu. Službenici su pozvonili s nalogom, a potom su se uputili do sina koji je bio u objektu pored kuće.

“Nisu previše čekali da se spusti pa su razbili staklo. Sin je to valjda čuo i spustio se i oni su se odmah bacili na njega. Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: ‘Gušim se. Nemam zraka’, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako”, rekla je užasnuta majka.

Kada su mu dopustili da ustane, kaže, jedva je prošetao do kauča. I tada je nastala prava drama.

Majka tvrdi da se mladić počeo gubiti, lice mu je promijenilo boju, a onda je izgubio svijest.

“Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć koja ga je oživljavala puni sat. Meni nisu dali da uđem u taj dio kuće”, prisjeća se vidno uznemirena žena.

Hitna je prevela muškarca u bolnicu, priča majka i dodaje da se liječnici nadaju da stanje neće ostaviti trajne posljedice na mozak jer je ostao bez kisika.

U pretresu njezina doma policija je, ističe, pronašla tek pola grama kokaina i gram trave.

“Zar mi je zbog te zapljene, kao da je riječ o tonama droge, moja država zamalo ubila dijete? Pred očima mi se sin gasio. Ako je kriv, neka ga kazne, ali ne i da ga pritom ubiju jer on nikoga nije ubio. Na moj dom je izvršen desant, a povod je uhićenje ukupno devetorice po Zaprešiću zbog droge. Današnja mladež okupi se i popuši pokoji joint, ali moj sin nije ovisnik. Borit ću se za istinu i već sam zvala Službu za unutarnju kontrolu MUP-a”, otkriva majka.

No, policija ima drugačije viđenje nemilog događaja.

Jutarnji neslužbeno doznaje kako je sin, vidjevši policiju, bacio drogu u školjku i počeo bježati.

Policija također sumnja da je možda dio droge progutao te da u tome leži razlog zašto mu je odjednom pozlilo nakon što se već bio pridigao i sjeo na kauč pa mu je majka kuhala čaj.


Komentari