Skoro je pobjegao: Pijani vozač dva puta prošao kroz crveno pa udario motociklista

Tomislav Kristo / CROPIX

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Zagrebu, teško je ozlijeđen 35-godišnji vozač motocikla nakon što je na njega je automobilom naletio 29-godišnjak. Pijani vozač automobila kroz dva je raskrižja prošao na crveno.

Vozač (29) u krvi je imao 0,83 g/kg alkohola. Prometnu je skrivio osobnim automobilom marke Peugeot 207 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se srednjom prometnom trakom Ulice Kršnjavoga u smjeru istoka.

“Dolaskom do raskrižja sa Savskom cestom i Vukotinovićevom ulicom, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno na znak crvenog svijetla na semaforu i nastavio kretanje kolnikom Vukotinovićeve ulice, srednjom prometnom trakom u istom smjeru. Dolaskom do slijedećeg raskrižja Vukotinovićeve ulice s Marulićevim i Mažuranićevim trgom, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno na znak crvenog svijetla na semaforu te je naletio na motocikl marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, krećući se zapadnim kolnikom Marulićevog trga u smjeru sjevera a u spomenuto raskrižje je ušao zadržavajući smjer kretanja ravno na znak zelenog svijetla na semaforu.

Od naleta, motocikl se nastavio nekontrolirano kretati i naletio na stup semafora i kontejner za odlaganje papira, dok se 29-godišnji vozač osobnog automobila nastavio se kretati kolnikom Marulićevog trga u smjeru istoka prošao Žerjavićevu ulicu i raskrižje Žerjavićeve ulice i Gundulićeve ulice, gdje se zaustavio i vratio na mjesto događaja.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 35-godišnji vozač motocikla, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sestre milosrdnice”, javljaju iz policije.


Komentari