POZNATI DIRIGENT oduzeo si život skokom sa zgrade

glas-slavonije.hr

U popodnevnim satima na adresi Franceska Tencinija broj 3 u zagrebačkom naselju Špansko, muškarac je počinio samoubojstvo skočivši sa vrha zgrade.

Naime, prema kazivanju naših izvora, život si je u popodnevnim satima oduzeo 50-ogodišnji Saša Britvićbivši ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb javnosti poznat iz  ”AFERE THE ROLLING STONES”.

Podsjetimo, poznati bend je u sprnju 2006. godine koncert otkazao zbog ozljede Keitha Richardsa, a na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu kreće suđenje Britviću koji se našao pod optužbom da 2006. nije ishodio policu osiguranja za pokriće troškova u slučaju otkaza koncerta The Rolling Stonesa. Koncertna direkcija Zagreb tako je bila oštećena za 956.306 kuna, pisao je Večernji list.

Tužiteljstvo je  tražilo da ga se zbog nesavjesnog poslovanja kazni s uvjetnom kaznom od godinu dana zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Britvić je navodno radeći na pripremi koncerta angažirao novac Koncertne direkcije Zagreb u iznosu od 1,35 milijuna kuna, a nije ishodio policu osiguranja. Tužiteljstvo smatra da je bio svjestan da je na taj način postupao suprotno sklopljenim ugovorima. Međutim, kazivao je kako se ne osjeća krivim.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Završio je Muzičku akademiju u klasi Igora Gjadrova 1987. godine, školovanje nastavlja kod maestra Pierre Dervauxa u Francuskoj, a u sezoni 1989./1990. radi s orkestrom Moskovske državne filharmonije. Preuzima umjetničko vodstvo Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić, osniva Hrvatski barokni ansambl, bio je ravnatelj Međunarodnog kulturnog centra glazbene mladeži Grožnjan te ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb.[/box]

Saša je bio sin Drage Britvića, autora pjesme ”Bože čuvaj Hrvatsku”, ”Golubovi”, ‘Bijeli Božić”

Drago Britvić bio je poznati hrvatski pjesnik, novinar i tekstopisac te jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala. Jedan je od utemeljitelja Festivala kajkavskih popevki (1965.) i njegov prvi umjetnički ravnatelj.Popularnost je stekao kao autor velikog broja uspješnih skladbi i šansona, među kojima se ističu “Potraži me u predgrađu”, “Milioner”, “Kockar”, “Proplakat će zora”, “Pod starim krovovima”, “Svirci moji” i mnoge druge.

maxresdefault

Sumnjivi poslovi s Milanom Bandićem?

Prema tvrdnjama naših izvora, Britvić nije mogao podnijeti pritisak suđenja, a bivšeg ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb povezivao se i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u priči oko pokušaja centralizacije zagrebačkih koncertnih institucija.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, nakon što je sve gradske tvrtke ujedinio u Zagrebački gradski holding, gradonačelnik Milan Bandić želio je napraviti i zagrebački kulturni holding, kojim bi se objedinili svi centri za kulturu. Točnije, radilo se na spajanju Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Koncertne direkcije Zagreb i Hrvatske glazbene mladeži. Upravo je čelno mjesto trebalo pripasti Saši Britviću no s obzirom na to da je nakon afere oko organizacije propalog koncerta Rolling Stonesa u Britvićevu načinu poslovanja zagrebački Kontrolni ured pronašao nepravilnosti, njegovo imenovanje za ravnatelja HGC-a propalo je. Unatoč tome, Britvić je na korištenje dobio jedan od gradskih stanova.

Ujedinjenje koncertnih institucija, smatrali su njezini protivnici, značio bi gubitak samostalnosti, programskog ujednačavanja i raznolikosti, čime bi se uništila i osnova za kreativni razvoj ustanova u kulturi.

Vijest o njegovoj smrti objavljenja je i na internetskoj stranici teatar.hr.

Untitled

>>>  OSOBA POČINILA SAMOUBOJSTVO: Skok s vrha zgrade (FOTO – uznemirujući sadržaj!)


Komentari