SJEĆATE SE ZAPREŠIĆKIH DILERA IZ VRTIĆA? Nagodili su se s tužiteljstvom, evo kakve ih kazne čekaju

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dileri iz vrtića, kako je nazivana devetorka iz Zaprešića koju je ranije ove godine privela zagrebačka policija, kako javlja Jutarnji list, nagodila se s tužiteljstvom te će uz prvotno oduzetih 340 tisuća kuna, državi morati nadoknaditi i 275 tisuća kuna sudskih troškova.

Osim toga, temeljem nagodbe, izrečeno im je ukupno 16 godina zatvora.

Prvookrivljeni Dražen Barbir zvani Splićo, osuđen je na godinu i pol zatvora te novčanu kaznu od 80 tisuća kuna. Njega i druge optuženike naime tereti se da su preprodavali drogu, a jedno od “prodajnih mjesta” bio je i vrtić u Zaprešiću. Ravnatelj istoga, Petar Tešić osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora, a najviše, tri godine zatvora, dobio je Mario Kraljić koji je i već ranije osuđivan.

Osim njih, kazna zatvora izrečena je Igoru Zdenjaku koji u pritvoru mora provesti godinu i pol. Ante Ujević, Danko Stanić, Dejan Rašić, Denis Guberović i Tomislav Vidaković također su optuženi, no nekima od njih izrečene su bezuvjetne kazne u trajanju do dvije godine i devet mjeseci, a neki su dobili djelomične uvjetne zatvorske kazne. Guberović je jedini dobio kaznu od 11 mjeseci zatvora zamijenjenu radom za opće dobro.

Podsjetimo, bila je to višemjesečna akcija policajaca koji su ulazili u uloge kupaca droge, ali i koji su prisluškivali ovu razgranatu mrežu. Ipak, slučaj je ostao upamćen po samom uhićenju ove devetorke kada je jedan od osumnjičenika, progutao drogu te na putu do bolnice, u kolima hitne pomoći preminuo.

U akciji je zaplijenjeno više od šest kilograma heroina, gotovo kilogram heroina, više od dvije i pol tisuće tableta MDMA, preko dva kilograma amfetamina te jedan pištolj.


Komentari