Sjećate se Šerifa? DORH protiv njega podignuo optužnicu, udario je policajku, a policajca teško ozlijedio

Foto: PUZ/PIXSELL

Policija je u kolovozu imala posla s 23-godišnjim Šerifom Hrustićem koji im je pobjegao iz policijskog kombija na Trnju. Sada je DORH objavio kako je Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podignulo optužnicu pred Općinskim kaznenim sudom.

DORH nije objavio identitet okrivljenika, ali su precizirali što se optuženom stavlja na teret.

A to je da je 18. kolovoza 2021. godine oko 15.30 sati, nakon što su ga policajci privodili kombijem do sjedišta zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva radi ispitivanja, rukama na kojima je imao sredstva za vezivanje udario policajca u glavu, a policajku snažno udario tijelom i silom se pokušao istrgnuti iz hvata u kojem su ga oboje držali.

Policajac teško ozlijeđen

“Osnovano se sumnja da je sredstvima za vezivanje pritisnuo zapešće ruke policijskog službenika zbog čega je službenik bio prisiljen pustiti te je okrivljenik pobjegao”, izvijestilo je tužiteljstvo.

Policajac je zadobio teške tjelesne ozljede. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je da se Šerifu produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Šerif je uhićen 23. kolovoza oko 0.20 sati, nakon četiri i pol dana potrage, u Šaškovečkoj ulici u Dugom Selu.

Komentari