Sjećate li se višestrukih krađi parfema? Zagrebačka policija ulovila 42-godišnjaka, završio je u pritvoru

Ilustracija (Foto: PUZ)

Fokusirajući se na parfeme, 42-godišnji sumnjivac za seriju pljački  i krađi kojima je počinio ukupnu štetu od 82.870 kuna nalazi se u pritvoru.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, nakon kriminalističkog istraživanja, sumnjiči ga se za 18 kaznenih djela, u razdoblju od 15. srpnja 2021. do 11. travnja 2022. godine. To uključuje i jedno razbojništvo, dvije razbojničke krađe i 15 krađa na području Dubrave, Medveščaka i Sesveta.

Tako je 11. travnja 2022. godine u popodnevnim satima, smatra policija, došao u Maksimirsku ulicu oko 17:40 te verbalnom prijetnjom počinio razbojništvo i ukrao novac 32-godišnjoj zaposlenici.

Isto tako je u Maksimirskoj ulici, u isto vrijeme krajem prosinca ukrao 16 parfema, a kada je uočila i pokušala spriječiti zaštitarka, fizičku ju je napao, prijetio nožem i pobjegao s vrijednim plijenom.

“Nadalje, tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, od 15. srpnja 2021. do kraja ožujka 2022. godine se sumnja da je počinio ukupno 15 krađa na području Dubrave i Medveščaka i Sesveta na način da je ulazio u trgovine te s polica otuđivao razne parfeme i tako se domagao preko 100 komada parfema. Također, sredinom ožujka 2022. godine, sumnja se da je došao u trgovinu na području Sesveta gdje je s police otuđio nekoliko raznih parfema koje je stavio u vrećicu, u tome ga je uočila zaposlenica te pokušala spriječiti, međutim osumnjičeni ju je fizički napao i dao se u bijeg s otuđenim parfemima”, kazala je Zagrebačka policija.


Komentari