‘SIN ANARHIJE’ NADRAPAO: Vozio djecu bez sjedalice i vozačke dozvole pa skrivio nesreću

Photo: Petar Glebov/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebački prometni policajci uhvatili su u svega nekoliko sati četvoricu vozača koji su zbog vožnje prije nego što su položili vozački ispit ili u vrijeme dok im je vozačka dozvola bila oduzeta kažnjeni visokim novčanim kaznama, a rekorder među njima je 30-godišnjak kažnjen s 22 tisuće kuna.

Četiri vozača platila su ukupno 57.300 kuna kazni

Prvi se na policijskom radaru u petak oko podneva u Babonićevoj ulici našao 55-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je automobil zagrebačkih oznaka vozio pod zabranom upravljanja pa je uhićen i sutradan na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen s pet tisuća kuna.

Dva i pol sata kasnije u Čulinečkoj ulici uhvaćen je bez kacige 20-godišnjak koji je vozio moped s isteklom prometnom dozvolom i bez položenog vozačkog ispita pa je kažnjen s 18.000 kuna.

Ni pola sata kasnije uhićen je 30-godišnjak koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a vozio je bez položenog ispita. Osim toga u automobilu je prevozio djecu bez dječje sjedalice pa je prespavao u policiji, a idućeg dana je na sudu kažnjen s 22.000 kuna.

U vožnji prije stjecanja prava na upravljanje vozilom u subotu odmah iza ponoći uhvaćen je i 26-godišnjak zbog čega je kažnjen s 12.300 kuna, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari