Sestri prijetio sjekirom! ‘On je takav da kad ima alkohola u kući popije sve što nađe, pa čak i rum za kolače’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Ilustracija

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Igora (58) kojeg se tereti da je sjekirom prijetio smrću sestri te joj oštetio automobil. U optužnici se predlaže godina dana bezuvjetnog zatvora.

Ostavinska rasprava

Kako se navodi, sve je počelo nakon što su im umrli roditelji te je u ostavinskoj rastavi brat dobio rješenje da mora platiti 8000 kuna majčina duga. Majka im je, inače, ostavila veliku kuću i klijet u Samoboru, ali bilo je i nešto dugova. Igor je za taj dug optužio sestru, piše Danica.hr.

“Procijepit ću te sjekirom, još imam 400 kuna i kad to potrošim svoje dugove ću riješiti tako da ću završiti tamo gdje ću imati besplatan stan i hranu. Kad dođem doma, uzet ću sjekiru i nasjeckat ću ti i jedan i drugi auto i motor” rekao je Igor lani u kolovozu oko 20 sati na terasi kafića Aurora u zagrebačkim Mikulićima svojoj sestri.

Nakon što je napustio kafić, ponovno se vratio oko 21.40 sati i to sa sjekirom u rukama te je tako hodao ispred kafića, a potom je odšetao do sestrinog auta koji je  oštetio udarcima drškom sjekire po desnom vjetrobranskom staklu. Sestra i njezina prijateljica, koje su bile u kafiću, prestravile su se od tih prizora pa su nazvale policiju.

Za majčin dug optužio sestru

Tijekom istrage Igor je priznao da je tog dana bio jako uzrujan zbog saznanja o postojanju duga iza pokojne majke, a smatra da je dug majčinom karticom napravila sestra. Priznaje i da je došao do kafića sa sjekirom, ali opovrgava da je imao namjeru ikome nauditi. Sestra je pak ponovila sve navode iz optužnice.

“Optuživao me je u kafiću da sam mu s majkom upropastila život, a ja sam ga smirivala i molila ga da ide doma i da se naspava i otrijezni, nakon čega sam izašla van sačekati prijateljicu.

Kasnije sam saznala da je on taj dan kod kuće popio sam više od pola litre pelinkovca. On je takav da kad ima alkohola u kući popije sve što nađe, pa čak i rum za kolače. Pomislila sam da će ubiti mene i prijateljicu ili nam razbiti aute. Brat, inače, drži sjekiru u ormaru”, svjedočila je sestra.

Optužnica državnog odvjetništva je nepravomoćna i Igor se na nju može žaliti.


Komentari