SESTRA OPISALA UŽAS U JORDANOVCU ‘Zgrabila me za uniformu i bacila na štok i na pod, ja sam pala i u tom trenutku mi se samo zacrnilo”

Index

U bolnicu na Jordanovcu u petak je obitelj preminulog porazbijala odjel i napala medicinsko osoblje. Jedna medicinska sestra koja je svjedočila cijeloj situaciji za Dnevnik Nove TV ispričala je kako je to izgledalo. Ona, zbog straha za vlastitu sigurnost, želi ostati anonimna.

“To je izgledalo strašno. Radim 33 godine kao medicinska sestra i to je jedini posao koji volim i želim raditi. Takvo što nisam doživjela”, kaže medicinska sestra.

“Kad smo čuli što se događa na susjednom odjelu, otišli smo vidjeti što se događa. Kad smo vidjeli što se događa, počeli smo bježati. Nastao je lom. Ja nisam znala ni tko je pacijent u toj sobi taj dan”, prisjeća se medicinska sestra. Kaže da je obitelj pokojnika stalno opsjedala odjel i da su stalno upozoravali na njih i molili da se problem riješi.

“Dolazila sam u noćnu kad sam vidjela tri člana iz te obitelji da spavaju u predvorju na našem odjelu. Ja sam molila kolegu da zaključa odjel”, kazala je i dodala kako su članovi obitelji dolazili danima u grupama, prenosi Index.

“U petak se razbijalo, bacali su se po podu, naguravali, lupali s vratima, toliko sam vidjela s našeg odjela. Vidjela sam jednu od njih, trudnicu, koja je počela naguravati našu doktoricu. Ja sam rukom pozivala doktoricu da pobjegne na naš odjel. Ona se okrenula i zaletila se svom snagom u mene. Vikala – i ti si ga ubila! I ti si ga ubila! Zgrabila me za uniformu i bacila na štok i na pod. Ja naravno udarila sam glavom u štok, pala na pod i u tom trenutku mi se samo zacrnilo”, opisala je.

“Ja imam svoju obitelj, dijete i unučad, imam posao koji volim iznad svega i stavljam ga ispred svoje obitelji. Dođem u noćnu i nemamo ni zaštitara ni nikoga”, požalila se napadnuta medicinska sestra.

“Kako da se ja sutra vratim na taj odjel? Kako da ja gledam te ljude kad mi dođu na odjel? Ja se bojim svoje reakcije! Kako sutra izaći na ulicu? Samo zato što sam radila svoj posao”, dodala je.


Komentari