Šest godina bio u bijegu i dočekao zastaru: Sukrivac za stravičnu nesreću na Trešnjevci ni dana neće provesti u zatvoru

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL / ILUSTRACIJA

Godine 2006. godine u blizini Trešnjevačkog placa, dan uoči Svih svetih, dogodila se stravična nesreća. Naime, BMW kojim je upravljao tada 19-godišnji Vinko Begić, pokosio je skupinu pješaka koji su htjeli prijeći cestu. Vozač Golfa Danijel Palić mu je zbog nepropisnog skretanja oduzeo prednost, došlo je do sudara, a Begić se zabio u pješake.

Ukupno je osmero ljudi ozlijeđeno, a nekoliko dana nakon nesreće ozljedama je podlegla 25-godišnja Ivana Nekić.

Više od 11 godina kasnije krivac za nesreću neće provesti niti dana u zatvoru jer je u ovom slučaju nastupila zastara, piše Jutarnji. Prošlo je šest godina od pravomoćne presude od jedne godine zatvora tijekom kojih Palić nije bio dostupan hrvatskim vlastima te se zatvorska kazna više ne može izvršavati zbog zastare.

“Znao sam da je bio u bijegu, ali ovo mi je potpuna novost. Zatečen sam i to sam saznao od vas. Samo se pitam kako će ovo primiti moja mama kad dozna za ovo. Kao da su nam opet zarezali po istoj rani. Pratio sam suđenja, nikad nitko od dvojice okrivljenika nam nije izrazio sućut”, kazao je Hrvoje Nekić, brat stradale Ivane Nekić.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je na raskrižju Ozaljske i Krapinske ulice, prema policijskim tvrdnjama, Danijel Palić u Golfu makarskih tablica oduzeo prednost prolaska BMW-u koji je vozio Vinko Begić.

Policija je odmah nakon nesreće kazala novinarima da je Palić golfom makarskih tablica pokušao iz Ozaljske skrenuti lijevo, u Krapinsku ulicu, što je na tom mjestu zabranjeno.

Na taj način, tvrdi policija, prepriječio je put Begiću koji je iz suprotnog smjera naišao svojim BMW-om. Nakon udarca, vozač je BMW-om izletio na nogostup i ’pomeo’ pješake koji su čekali zeleno svjetlo na semaforu.


Komentari