Serijski provalnik: Policija uhitila mladića zbog 22 teške krađe, ukupno pokrao stotine tisuća kuna

Foto: Ilustracija/Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 22 kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih su četiri u pokušaju te četiri kaznena djela „Krađa“.

Sumnja se da je, zajedno s još jednom osobom, od veljače 2019. do 16. rujna 2019. provalio u više kontejnera na raznim gradilištima na području Novog Zagreba, u objekte u izgradnji te u nekoliko samoposlužnih aparata, odakle je otuđio razni alat, novac te kablove, gorivo i radnu odjeću. Šteta pričinjena provalama iznosi oko 284.000 kuna. Naime, osumnjičeni je 16. rujna uhvaćen na pokušaju provale u Ulici Karla Metikoša, u neposrednoj blizini mjesta događaja. Tada se, uočivši policijske službenike, dao u bijeg te se sakrio u toalet obližnjeg trgovačkog centra, gdje je pronađen.

Također, sumnja se da je u srpnju i rujnu 2019. godine na području Peščenice i Centra otuđio motocikl i tri bicikla. Šteta pričinjena krađama iznosi oko 23.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava i posebno izvješće su podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari