Serijski prevarant: Policajci ga uhitili dok se pretvarao da je jedan od njih

hr.wikipedia.org

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio prijevaru i pokušaj prijevare. Sumnja se da je prvu prijevaru počinio 16. travnja 2018. u popodnevnim satima, u Zagrebu u Ćićarijskoj ulici, kada se oštećenoj lažno predstavio kao policijski službenik i zatražio da mu preda novac radi provjere i pritom joj je otuđio oko 13.000 kuna.

Drugu prijevaru u pokušaju počinio je 9. svibnja 2018. oko 10 sati, u Zagrebu u Gospodskoj ulici, kada se oštećenoj lažno predstavio kao policijski službenik i zatražio joj novac radi provjere. Tada su ga policijski službenici uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.

Ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.


Komentari