Serijski pljačkaši s Maksimira konačno iza rešetaka: Mjesecima su unosili strah i nemir u taj kvart, a ispalo je da su jedva punoljetni!

Ilustracija, Foto: PU Zagrebačka

Tek punoljetan 20-godišnjak i njegov partner u zločinu koji ga je pratio u nekolicini krađa, 24-godišnjak, haračili su Maksimirom tijekom ljetnih mjeseci ove godine.

Ovaj je dvojac odgovoran za čak sedam provala u kuće i stanove, od čega je 24-godišnjak sudjelovao u njih šest. Prvu su krađu izveli u lipnju 2020. godine, a taj su mjesec upali u  stan u Šulekovoj ulici te u kuće na Laščinskoj cesti i Dugom dolu gdje su otuđili novac i nakit.

Sumnja se da su isto tako zajedno i dogovoreno, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, u srpnju 2020. godine provalili u stanove u ulicama Franje Pokornyja, Dugi dol i Klanjčić te iz stanova također otuđili nakit i novac.

Nakon toga je 20-godišnjak samostalno nastavio započeti harač, te je provalio u stan u Ulici Vjekoslava Babukića gdje je otuđio ‘samo’ nakit.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima je neutvrđena, a cijeni se većom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari