SCENE IZ HORORA: Muškarac pretukao nepokretnu majku pa je izbo nožem i sjekirom

Od zadobivenih ozljeda, nesretna je starica preminula na mjestu. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv muškarca (48) kojeg se tereti za teško ubojstvo koje je počinio u neubrojivom stanju.

Optuženi muškarac je 19. kolovoza 2016. oko 23 sata u obiteljskoj kući u Kuzminecu usmrtio svoju teško bolesnu, nepokretnu majku. Starica (89) ležala je na krevetu, a on ju je izudarao šakom po glavi i prsima te je bacio na pod i nastavio udarati po tijelu

Nakon toga je otišao u drvarnicu po sjekiru kojom je staricu nekoliko puta udario po glavi te je izbo nožem zadavši joj fatalne ubodne rane po tijelu. Nesretna žena je zbog težine zadobivenih ozljeda preminula na licu mjesta.

Ubojica je ovaj stravičan čin napravio u stanju u kojem nije mogao razlučiti što čini niti je mogao vladati sobom, stoga tužiteljstvo u optužnici traži da sud utvrdi da je bio neubrojiv te da mu se nakon toga odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. U isto vrijeme traže i da mu se produlji pritvor u kojem je od uhićenja, piše Večernji. 


Komentari