Samo jednom zaštitaru iz Dubrave nije uspio zbrisati! Je li ovo najveći zagrebački kradljivac parfema i raznih vrsta krema?

Foto: Flick/Ilustracija

Nad 46-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zagrebačka je policija dovršila kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela “Razbojnička krađa”, zatim jedno kazneno djelo “Teška krađa” koja je počinjena na drzak način te čak šest kaznenih djela “Krađa”.

Naime, sumnja se da je 19. ožujka 2021. godine oko 15 sati došao u trgovinu u trgovačkom centru u Ulici Rudolfa Kolaka gdje je iskoristio zauzetost zaposlenica te ukrao dva parfema. Dok je izlazio iz trgovine zaštitarka ga je pokušala zaustaviti. No kako su se naguravali, uspio ju je odgurnuti i pobjeći. Zatim je svoj besramni pohod preselio na glavni zagrebački Trg.

Tako je 1. ožujka 2021. godine oko 13 sati u trgovina na Trgu bana Josipa Jelačića ukrao dva parfema. No uočila ga je zaposlenica i odmah obavijestila zaštitara. Nakon što je izašao iz trgovine i naravno nije platio parfeme sustigao ga je zaštitar i pokušao spriječiti da ne pobjegne, međutim fizički suprotstavio i pobjegao.

Vratio se na istu lokaciju 

Isto je tako u ožujku 2021. godine, sumnja se, u trgovini u Ulici Rudolfa Kolaka ukrao jedan parfem te je pokušao zbrisati kada ga je zaštitarka primila za ruku i pokušala ga u tome spriječiti, međutim on se istrgnuo i pobjegao.

Nadalje, još je u četiri navrata tijekom veljače i ožujka 2021. godine, sumnja se, u trgovinama u Ulici Rudolfa Kolaka i na Trgu bana Josipa Jelačića, iskorištavao zauzetost zaposlenica da bi u tim prilikama ukrao ukupno devet parfema. Također je u ožujku 2021. godine, sumnja se, dva puta došao u trgovinu u trgovačkom centru u Ulici Rudolfa Kolaka gdje je iskoristio zauzetost zaposlenica kako bi ukrao aparate za brijanje, kreme raznih vrsta i druge kozmetičke proizvode s kojima je potom izašao bez da ih je platio prilikom prolaska kraj blagajni. Tijekom jednog od ta dva puta na izlasku ga je uočio zaštitar i zadržao ga do dolaska policije.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 24.900 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćili su iz policije.


Komentari