SAMO JE HTIO MALO SALAME I PIVO… Zagrepčanin 28 puta ‘operirao’ u trgovini. Svaki put su ga ulovili i sad ga čeka zatvor

FOTO: Screenshot / YouTube/Ilustracija

Zagrepčanin Nenad zvan Roki (56) vjerojatno je najnespretniji lopov na svijetu. U samo deset mjeseci čak 28 puta je pokušao ukrasti stvari iz dućana i svaki je put bio otkriven.

Od siječnja do studenoga 2019. godine, dakle oko deset mjeseci, krao je 28 puta u tri trgovine Zagrebu. U prosjeku, dakle, tri puta mjesečno.

Ipak, nije imao sreće, pa su ga svaki put zaštitari otkrili i uzeli mu ukradene stvari. Najviše je krao, kavu, našlO se tu i pokoje pivo, pecivo, salama…

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju, ali ona nije izlazila na teren jer su artikli uvijek bili male vrijednosti.

Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 4400 kuna, u prosjeku oko 160 kuna po svakoj krađi.

Pazio da ukradena roba nikad ne bude veće vrijednosti kako bi izbjegao kaznenu prijavu policije. Računao je na to da ga trgovina neće privatno tužiti zbog iznosa koji je ionako – odmah vratio.

Međutim, nakon 28. pokušaja, trgovačkom lancu u kojem je krao je ‘prekipjelo’ pa su policiji protiv njega podigli kaznenu prijavu zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 4400 kuna.

Državno odvjetništvo ovih je dana protiv Rokija podignulo optužnicu kojom traže sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je pokazao izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela. Tijekom istrage Roki nije želio iznositi svoju obranu. Branio se šutnjom, piše Danica.hr.


Komentari