Javila nam se majka nestalog Roberta Tocka: ‘Našla sam ga hvala Bogu. Dobro je i na sigurnom!’

Izvor: Zagreb.info

Robert Tocko (23) rođen 6. svibnja 1997. godine 22. ožujka iza podneva otišao je sa kolegom iz komune Orle koja se nalazi kraj Velike Gorice. Rastali su se u Velikoj Gorici na raskrižju gdje je kolegi samo rekao kako ide pješice kući u Sesvete u Kašinsku ulicu 87, gdje njegova obitelj inače i živi.

Nazvali smo očajnu majku nestalog mladića koja nam je rekla kako je Robert na sebi nosio vestu sa kapuljačom i radno odijelo (kombinezon).

“Susjed mi je rekao da ga je vidio ispred kuće istoga dana kada je i pobjegao, ali u večernjim satima između 22 i 22:30 sati, a nakon što ga je moj sin ugledao, pobjegao je. Na koju stranu … ne znam. Odmah drugi dan njegov sam nestanak prijavila policiji, dok sam 25. ožujka počela lijepiti plakate po cijelome kvartu“, priča nam žalosna majka Davorka Tocko i dodaje kako je nedugo zatim dobila dojavu da je Robert viđen kako ide iz Dugog Sela u smjeru  Sesveta blizu limarije što je odmah i javila policiji.

Kolega Krešimir možda nešto zna?

Policija je odmah po dojavi poslala patrolu, no policija je javila porukom kako nisu ništa pronašli.

“Nakon toga me zvao njegov kolega iste noći u 23:25 sati da je bio kod njega u Dubravi na Poljanicama. Rekao mi je da je Robert bio isto obučen te da nije bio gladan, ali da je tražio 50 kuna što mu je Krešimir K. i dao. Adresu i broj telefona od mladića ne znam pošto me zvao preko Massengera”, nastavlja nam teškim glasom i ističe kako je sve odmah dojavila policiji u Sesvetama i Velikoj Gorici koji su rekli da će provjeriti i ispitati navedenog mladića.

Naime, Robert je psihotičan i ima shizofreniju. U četiri, pet navrata boravio je i u Vrapču. Kako bi majka dobila i drugo stručno mišljenje zvala je doktora Tošića u Popovaču. Kako nam kaže nova saznanja od policije imati će kroz sat vremena, kada ćemo i mi javnost detaljnije obavijestiti.

Robertova majka Davorka javila nam je kako je pronašla svog sina Roberta koji se sada nalazi u sigurnim rukama u obiteljskom domu u Sesvetama.

 


Komentari