Rumunji prevarili Zagrepčanku (85): Pokazivao joj set noževa, no namjere su mu bile sasvim drugačije

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebačka policija stala je na kraj prevarantima. Ovaj put riječ je o Rumunjima, od kojih jedan ima tek 18 godina.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se su osumnjičeni, 4. listopada 2021. godine u popodnevnim satima, prema prethodnom dogovoru s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, osobnim automobilom marke VW zagrebačkih registarskih oznaka došli na adresu u Zagrebu, Ulica grada Mainza. Tom prilikom je 44-godišnjak ostao čekati u vozilu ispred stambene zgrade, a dok je 18-godišnjak ušao unutra gdje je ispred lifta uočio žensku osobu starije životne dobi te s njom započeo razgovor, slijedeći ju do njenog stana.

U razgovoru, osumnjičeni je lažno obećavao oštećenoj da će dobiti poklon te pokazivao set noževa. Dolaskom do stana, ušao je unutra, bez njezinog poziva te, u jednom trenutku, zaista joj je i predao set noževa. Nadalje, počeo je pretraživati ladice u cilju pronalaska zlatnine. Nakon dolaska člana obitelji, također starije životne dobi, osumnjičeni je nastavio s pretraživanjem po stanu, a sve kako bi pronašao zlato, bez dopuštenja oštećenih,  koji su bili u strahu zbog njegovog ponašanja i nisu mu se usudili suprotstaviti. Nakon što je uspio pronaći zlatni lančić, nekoliko pari naušnica te 600 kuna, dao se u bijeg do vozila gdje ga je čekao 44-godišnjak, a kojem je predao otuđeno s ciljem daljnje prodaje.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 9750 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu”, priopćili su iz policije.


Komentari