RODITELJI U STRAHU! Djevojčicu ispred zagrebačke škole pokušao namamiti u vozilo: ‘Požuri, hitno, mama me poslala da te dopeljam doma’

Ilustracija (Foto: Denis Jerkovic / CROPIX)

Koliko je važno da djeca zapamte pravilo da ne smiju pričati s nepoznatim osobama, pokazuje i najnoviji slučaj koji je šokirao sve roditelje, a tiče se uvijek strašne teme – potencijalne otmice djece.

Naime, na mail adrese roditelja jedne zagrebačke osnovne škole došla je obavijest ravnatelja kako su roditelji jednog djeteta obavijestili školu o pokušaju otmice tog djeteta tako da ga se željelo namamiti u automobil.

Potencijalni otmičari su djetetu rekli da ga hitno trebaju odvesti do roditelja no na kraju je sve dobro završilo i do otmice srećom nije došlo.

Važno je upozoriti djecu

Cijeli ovaj slučaj je prijavljen policiji koja će provesti istragu i, nadamo se, dodatno pojačati ophodnje u blizini škola.

Podsjećamo, važno je djecu upozoriti da ne smiju pričati s nepoznatim ljudima, s njima ulaziti u vozila, objekte i uopće nemati nikakav kontakt s nepoznatima.

Ne treba dizati paniku

Kako saznajemo, o događaju su obaviještene zagrebačke škole, ali se barem zasad, ne želi dizati panika. Djevojčica koja je sve prijavila ide u 5. razred. Muškarac joj je iz auta vikao: “Požuri, hitno, mama me poslala da te dopeljam doma”. Nasreću, djevojčica je nakon toga pobjegla.

Iz zagrebačke policije kažu kako im je događaj prijavljen te da provjeravaju navode. Provest će kriminalističko istraživanje. Poručuju građanima da im slobodno prijave sve sumnjive situacije.

Komentari