Robert (42) nestao u Zagrebu, prijateljica i djevojka ušle mu u mail i otkrile što je zadnje pretraživao

Kako je prije točno 15 dana 42-godišnji Robert Stepanić nestao iz Velike Gorice gdje je živio i radio, zagrebačka policija nedavno je pronašla njegov auto na Bundeku.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Stepanić je nestao prvog veljače, a u trenutku nestanka nosio je  sive tenisice, donji dio trenirke plave boje, majicu s kapuljačom zeleno/sive boje, tamno plavu zimsku jaknu te tamno-sivu pletenu kapu.

Na stranici Nestali.hr, apeliraju na sve koji imaju ikakve informacije o Robertu, neka se jave u njima najbližu policijsku postaju, na broj 192 ili preko E-maila [email protected].

Robert Stepanić, Foto: Nestali.hr

Dok policija tijekom istrage ističe kako ne može ništa komentirati, detalje nestanka s Indexom.hr podijelila je obiteljska prijateljica Maja Stipić. Naime, nadzorne kamere su ga snimile kako ide prema Zagrebu.

“Snimljen je prvi put oko 18:15 kako izlazi iz Gorice u smjeru prema Zagrebu i oko 18:30 kako izlazi iz auta kod Bundeka. Vidi se kako uzima ruksak i odlazi u smjeru Bundeka. Našli smo auto prekriven kaznama koje je skupljao danima. Bio je parkiran uz Bundek, nasuprot Vivasa. Novčanik mu je doma, ali je uzeo vozačku i osobnu. Ne znamo je li imao sa sobom gotovine, ali kartice nije imao. Mobitel je također ostavio kod kuće, upaljen, no mobitel ima šifru”, prepričala je Indexu Maja Stipić.

Dodaje kako zbog šifre ni policija nije uspjela ući u mobitel, ali da su zato ona i Robertova djevojka uspjeli ući i vidjeti njegov E-mail te preko Googla vidjeti njegova pretraživanja.  Zadnja aktivnost na WhatsAppu obavio je oko 17:45.

Čemu ruksak?

“Guglao je Sljeme, kamera uživo Vidikovac…  Tu kameru na Vidikovcu na Sljemenu je pretraživao oko 17:45. Sve nas to upućuje da je možda krenuo na Sljeme iako je parkirao na Bundeku. Autobusna stanica je udaljena par stotina metara od mjesta gdje je parkirao. Pokušavamo sada procijeniti je li moguće da je on išao negdje dalje od Bundeka. U autu je bilo goriva, imao je i taj ruksak sa sobom… Postavlja se pitanje zašto je imao ruksak. Policija je pregledala Bundek, pregledava se i rijeka. Nikada nije tako odlazio, a nije inače odlazio ni na Bundek tako da je i to neuobičajeno””, rekla je Maja za Index.hr.

Dodaje i kako je moguće da se išao naći s nekim. Njegov pregled Whatsappa bi tu pomogao, ali kako ponavlja, mobitel mu je zaključan pa nemaju pristup porukama u toj aplikaciji.

Bitno da se pronađe

Iako Robertova djevojka trenutno nije izlazila u javnost, Maja je otkrila, kako se s njom zadnji puta čuo oko 17 sati, te kako djevojka pamti da je neposredno prije nestanka bio jako miran.

“Trebao je otići po doznake kod doktora, trebale su mu zbog posla, da ih preda na poslu. Rekao joj je da ide po te doznake, no, kako se ispostavilo, nikada nije otišao kod doktora. S djevojkom se zadnji put čuo oko 17 sati i to je bilo to”, pričala je Maja za Index.hr.

Na kraju, ističe kako je bitno da se Robert pronađe, što god da se na kraju dogodilo.

“Bio živ ili mrtav, samo da ga nađemo. Kako vrijeme ide, šanse da ga nađemo živog su sve manje, ali nadamo se”, zaključila je Maja u razgovoru za Index.

 

 

 

 


Komentari