Rezultati policijske akcije: Pogledajte tko radi najviše prekršaja i tko je alkoholni rekorder vikenda

Tijekom vikenda zabilježena su 824 prometna prekršaja.

Tijekom vikenda, od 28. do 30. travnja 2017., od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 824 prometna prekršaja, od čega je 126 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzeto je 119 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 126 vozača. Kod 27 vozača (21,4%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u petak, 28. travnja u 0.30 sati na Slavonskoj aveniji kod Lastovske ulice, kod 45-godišnjaka je upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 3,41 g/kg alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u subotu, 29. travnja u 3.10 sati, na Savskoj cesti, kod 29-godišnjakinje koja je upravljala je osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,59 g/kg alkohola u organizmu.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je devet vozačica (7,1%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe, kod svih je test bio negativan, a jedna osoba je odbila testiranje.
Od 146 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 23 mladih vozača (18,3%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1099 vozila i vozača.

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ


Komentari