REZULTATI POLICIJSKE AKCIJE: Pijani vozači na našim cestama

pixabay.com

Od petka, 16. prosinca do nedjelje, 18. prosinca 2016, na području Policijske uprave zagrebačke bila je akcija Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom akcije bilo je ukupno 1021 prometnih prekršaja, od čega je 200 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Kao mjera opreza oduzeto je 190 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 200 vozača. Kod 34 vozača (17%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg .

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u Velikoj Gorici kod 51-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem od 2,34 g/kg alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačice izmjerena je u Zagrebu, kod 29-godišnjakinje koja je vozila pod utjecajem od 1,06 g/kg alkohola u organizmu.

Za vrijeme akcije zabilježeno je deset vozačica (5%) koje su upravljale vozilom pijane, a 14 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, svi testovi negativni, a jedna osoba je odbila testiranje.

 

>>>POLICIJA NAJAVLJUJE: Pripremite se za novu akciju pojačanog nadzora


Komentari