RAZRAĐENA TAKTIKA Umirovljenica je u stanu držala milijune za koje su razbojnici saznali pa ju opljačkali! Evo otkuda joj toliki novac

Photo: Petar Glebov/24sata, Ilustracija

Ranije smo pisali o uhićenju razbojnika koji su napali 76-godišnjakinju u vlastitom stanu, te joj prema policijskom izvješću, oteli nekoliko milijuna kuna i pobjegli.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o zagrebačkoj umirovljenici koju su orobili razbojnici prerušivši se u policajce.

Dvojica drznika, Dino Š.(27) i Roman S. (29) uhićena su i kazneno prijavljena za razbojništvo, dok se za trećim ortakom iz paklenog plana intenzivno traga.

Policija je istražujući otkrila da je trojac 13. siječnja oko 11 sati dovezao se autom u zonu Ulice Republike Austrije. U autu je ostao 27-godišnjak, dok su druga dvojica odšetala u jednu obližnju zgradu. Gospođi za koju su očito znali da je dobrostojeća, predstavili su se kao policijski službenici.

Ona je ništa ne sumnjajući lopove pustila u stan. Obmanuli su nju i njezinu kćer s lažnim prikazivanjem činjenica pa im je umirovljenica pokazala gdje drži novac koji su “policajci” tobože došli provjeriti da nije krivotvorina, a koji potječe od ne tako davne prodaje zemljišta u dalmatinskom kraju.

“U tom je trenutku, zasad nepoznati muškarac tjelesno nasrnuo na nju upućujući joj prijetnje koje su kod nje izazvale strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji. Muškarac je potom otuđio veću količinu novca te zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu” kažu iz PU zagrebačke dodajući da su s plijenom pobjegli vozilom kojim su se i dovezli.

Prestravljena žena odmah je obavijestila policiju koja je vrlo brzo ušla u trag dvojici lažnih policajaca. Kako su počinitelji doznali da u tom stanu ima pravo malo bogatstvo, nije poznato kao niti je li ukradeni novac pronađen.

Komentari