Razbojništva, provale, naoružane pljačke i prijevare: Građani ponovno na meti prevaranata

FOTO. Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 19 kaznenih djela: razbojništvo, tri drske krađe, 6 teških krađa provaljivanjem, 4 krađe i 4 ostala kaznena djela. Jedna je počinitelj uhvaćen na djelu. 

U četvrtak 1. ožujka oko 9.45 sati, u Dugom Selu u Ulici Josipa Zorića, 26-godišnji zaposlenik trgovine uhvatio je 31-godišnjakinju u krađi parfema i zadržao ju do dolaska policije. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Isti dan od 11.30 do 15.30 sati, u Dubravi u Ulici Platana, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, oštetivši 77-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadalje, oko 18.30 sati, na Peščenici u Laurenčićevoj ulici, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 52-godišnjom zaposlenicom kioska i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Drske krađe

U srijedu 28. veljače oko 10 sati (prijavljeno 1. ožujka), u Novim Zagrebu u Šišićevoj ulici, dvije su se muške osobe lažno predstavile 59-godišnjakinji kao službene osobe te joj iz stana otuđile nekoliko tisuća kuna.

U četvrtak 1. ožujka oko 10 sati, u Novom Zagrebu u Vajdinom vijencu, nepoznata je ženska osoba ušla u stan 88-godišnjakinje te joj je tijekom pružanja medicinske usluge otuđila novac i nakit, oštetivši ju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isti dan oko 10.30 sati, na Črnomercu u Slovenskoj ulici, nepoznata je ženska osoba ušla u stan 89-godišnjakinje te joj je tijekom pružanja medicinske usluge otuđila novac i nakit, oštetivši ju za zasad neutvrđeni iznos.

“Ovim putem ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192“, poručuju iz policije.


Komentari