RAZBOJNIŠTVA PO ZAGREBU: Zabilježena čak 33 kaznena djela, najviše se kralo u ovim kvartovima

Zagrebačka policija imala je pune ruke posla.

Sve češća razbojništva i kaznena dijela u Zagrebu i okolici tjeraju nas na razmišljanje je li uopće naš grad siguran. Naime, zagrebačka policija tijekom jučerašnjeg dana evidentirala je čak 33 kaznena djela: razbojništvo, drsku krađu, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, devet teških krađa provaljivanjem, 13 krađa i šest ostalih kaznenih djela. Također su otuđena dva osobna automobila. Samo jedan je pronađen, dok se za drugim još uvijek traga.

Svi kradu na sličan način

Do razbojništava je došlo na Medveščaku, Novom Zagrebu, Susedgradu i Trnju. Nepoznati počinitelji “operirali” su na gotovo identičan način – čekali da vlasnici stanova napuste svoje domove i ukrali nakit u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Drska krađa na ulici

No bilo je i drugačijih krađa. U Trnju je tijekom bijela dana nepoznati počinitelj prišao 67-godišnjakinji te joj s vrata strgnuo lančić, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Krađe automobila

Tijekom jučerašnjeg dana došlo je i do krađe čak dva osobna automobila. Jedan nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil u samom centru grada, točnije u Vodnikovoj ulici, dok je drugi to isto napravio u Susedgradu. Oštetio je 60-godišnjakinju za oko 21.000 kuna. Nasreću, policija je ipak uspjela pronaći njen automobil.

 


Komentari