RAZBOJNIK PRIJETIO BOMBOM: OTP banku opljačkao 71-godišnjak, ukrao 40 tisuća kuna

Foto: Ivan Ramađa

U bijegu ga je spriječio zaštitar.

U utorak malo poslje podneva opljačkana je poslovnica OTP banke u Preobraženskoj ulici. Muškarac je bio zamaskiran kapom i šalom, a nikome nije bio sumnjiv zbog niskih temperatura koje već nekolio tjedana vladaju Zagrebom.

Baš to mu je pomoglo da iskoristi priliku i dođe do blagajničkog pulta kako bi zaprijetio službenicima.

Prijetio bombom

“Imam bombu! Dajte mi novac!”, rekao je blagajnicama koje su ga poslušale kako ne bi sebe ni stranke dovele u nepotrebnu opasnost. Izvadile su novac koji im se našao pri ruci i preale ga maskiranom pljačkašu. On je plijen zgrabio i krenuo prem aiznalu, a navodno ga je u tom spriječio zaštitar.

Pljačkaša su uspjeli zadržati do dolaska policije, koja je odmah blokirala centar grada za slučaj da je muškarac zaista bio naoružan bombom.

Nije otprije poznat policiji?

Na mjesto zločina brzo su stigli i pirotehičari koji su uz pomoć psa za detekciju eksploziva utvrdili da u banci ni oko njema nema nikakve eksplozivne naprave. Osumnjičeni pljačkaš priveden je u policijsku postaju.

Ne zna se je li pljačkaš otprije poznat policiji, a kriminalističko istraživanje nad njim nastavljeno je u kasnim popodnevnim satima. Kako doznaje Net.hr radi se o 71-godišnjaku koji je iz OTP banke gotovo uspio iznjeti 40 tisuća kuna.

>>> OPLJAČKANA BANKA U CENTRU: Policija uhvatila razbojnika, grad je bio blokiran


Komentari