Ranjeni policajac pripremao se za svadbu. Susjedi o napadaču: ‘Bio je pun veselja i ljutnje. I u ljubavi je bio kratak’

Foto: Facebook/PIXSELL

Mještani kutinskog Kletišta šokirani su time što se u ponedjeljak ujutro dogodilo na Markovom trgu. Susjedi koji su poznavali Danijela Bezuka koji je ranio policajca, otkrili su dosad nepoznate detalje iz njegovog života.

“Kad smo vidjeli ujutro vijest da je neka budala pucala na Markovu trgu, mislili smo da je to možda netko u odmakloj dobi, netko tko je na leđima osjetio sve nepravde ove zemlje. No sat vremena kasnije, u selu nam je bila policija. Raspitivali su se i kod susjeda za Dančija, i tada smo doznali da je on taj koji je utjerivao neku pravdu pred Vladom. Šokirani smo. Ne znam kako će njegovi roditelji podnijeti taj teret. Iza oca je cijeli ratni period, a majka mu je teško bolesna”, rekao je jedan susjed.

Drugi je pak susjed rekao kako je nakon srednje škole Danijel otišao u Njemačku.

Radio je u sortirnici jabuka. Jedan od dva starija brata je još uvijek tamo, a podrška im je obojici bila teta. No, Danijel se nakon šest mjeseci vratio nazad u Kletište. Nedostajala mu je obitelj, majka mu sve više ovisi o doktorima, a kad sam ga pitala zašto je napustio dobro plaćeni posao, rekao mi je: “Što će mi sav novac, kad ne vidim svoju obitelj?! “. Pomagao je roditeljima, ali i nama, susjedima.

“Bio je to dečko pun veselja i ljutnje u isto vrijeme”, rekao je drugi susjed za Jutarnji list.

Unatrag mjesec dana, 22-godišnjak je pak svako jutro odlazio na posao u Zagreb. Posljednjih se dana žalio kako mu je posao veliko opterećenje.

“Obišao je gradilišta od Rijeke, Krka i Ivanić Grada, pa tako ni za majku, kojoj je bio potreban, nije imao vremena, a kamoli za privatni život. I u ljubavi je, kako se ono kaže, bio kratak”, rekla je majka njegovog najboljeg prijatelja.

Doznaju se i detalji iz života ranjenog policajca Oskara Fiurija. Dolazi iz policijske obitelji. Posljednjih godina živi s majkom u Sesvetama. Ima i dugogodišnju djevojku s kojom je baš planirao i svadbu.

“Oskara ne poznajem baš tako dobro jer ne živi ovdje, ali mogu reći da su svi oni fenomenalni ljudi, uvijek spremni pomoći ako bilo što treba”, rekao je Oskarov susjed iz zgrade prekoputa.


Komentari