Pušten pa ponovno uhićen: Policija ima nova saznanja o vozaču koji je skrivio nesreću na naplatnim kućicama

Naplatne kućice Sveta Helena (Nenad Dugi/CROPIX)

Policija je priopćila da su u subotu oko 21 sat uhitili vozača (35) koji je ranije ovaj tjedan prouzročio prometnu nesreću na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni.

“Nakon teške prometne nesreće koja se dogodila kod naplatnih kućica Sveta Helena, te nakon obavljenog očevida, nastavljeno je kriminalističko istraživanje. U sklopu kriminalističkog istraživanja, odnosno nakon prikupljenih novih saznanja hrvatski državljanin rođen 1984. godine uhićen je na području Policijske uprave Međimurske, u subotu nešto prije 21 sati te će nakon zakonskog roka biti doveden pritvorskom nadzorniku. Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i Policijskom upravom Međimurskom nastavlja kriminalističko istraživanje”, priopćila je policija.

Podsjetimo, vozač Ozren M. bio je pušten na slobodu jer nije bilo gotovo kriminalističko istraživanje. Kada je alkotestiran na mjestu događaja, ustanovljeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Izvađeni su mu i krv i urin te bili poslani na vještačenje kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem opijata. Naloženo je i vještačenje njegova mobitela, kako bi se ustanovilo i je li telefonirao prije nesreće.

U nesreći je ozlijeđena tročlana obitelj Daniela Dobrenova, profesionalnog teniskog trenera koji je radio i s hrvatskom tenisačicom Petrom Martić.

Kako piše Index, među novim saznanjima kojima policija objašnjava večerašnje uhićenje mogla bi biti informacija da je dva dana prije nesreće vozač BMW-a izašao s odvikavanja od droge ili nešto što je policija u međuvremenu doznala, primjerice, da je vozač koristio mobitel u trenutku izazivanja nesreće.

Podsjetimo, RTL je javio da je O. M. u utorak stigao s liječenja na Rabu, gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno nazvanoj i droga za silovanje. Iz bolnice nisu željeli ni potvrditi, ni negirati navode da se liječio kod njih zbog zakona o zaštiti podataka i povjerljivog odnosa liječnik-pacijent. GHB je droga bez boje i mirisa, najčešće u tekućem stanju.

Policija još treba utvrditi kojom je brzinom točno vozio O. M. kad je naletio na dva automobila koji su čekali na naplatnim kućicama te je li koristio mobitel, što je informacija koju bi im trebao dati njegov mobilni operater.

No iako nema poginulih, troje ozlijeđenih je i dalje u teškom stanju, a prema neslužbenim informacijama, stanje im je ipak bolje i nisu više u životnoj opasnosti.

Probudili su se iz kome i samostalno dišu. Otac ima ozljede prsnog koša, a dječaku je sinoć operirana natkoljenična kost. Majka ima ozljede mozga i prsnog koša, ali je u stabilnom stanju.

Kako se doznaje, u nesreći je stradao 38-godišnji Danijel Dobrenov, bivši trener tenisačice Petre Martić, te njegov sedmogodišnji sin i supruga Ana. Oni žive u Australiji, a u Hrvatsku su stigli iz Budimpešte.


Komentari