Punih sat vremena brutalno mlatili Zagrepčanina tražeći novac: Na kraju je preminuo

Vijeće zagrebačkog Županijskog suda na čelu sa sutkinjom Renatom Pražetina Kaleb potvrdilo je optužnicu protiv Ivana Todorovića (48), Slobodana Brauera (31) (koji je u međuvremenu promijenio ime i sada se zove Emilio Nikolić) i Slavka Todorovića (53) za brutalno premlaćivanje 79-godišnjeg Aleksandra Kurtovića u ožujku 2019. godine, a koji je nekoliko mjeseci kasnije preminuo od ozljeda, piše Jutarnji list.

Brutalno nasilje koje je završilo smrću žrtve dogodilo se u baraci na Savskoj cesti nasuprot učiteljskog fakulteta gdje su živjeli u kući Aleksandar Kurtović i njegov dvije godine mlađi brat Milan, u čiju su kuću došla trojica optuženika te tražili od Milana Kurtovića da im posudi novac.

Dotični novac nije imao, pa su otišli u dio kuće gdje živi njegov brat Aleksandar i punih su ga sat vremena tukli da im otkrije gdje drži svoju ušteđevinu, slomili mu pritom nekoliko rebara, nagnječili pluća, gušili ga, udarali po glavi dok nije dobio potres mozga. Sve te ozljede u uzročno su posljedičnoj vezi sa smrću Aleksandra Kurtovića.

Isprebijanog u lokvi krvi pronašao ga je brat Milan, a trojica optuženih su nakon brutalnog premlaćivanja pobjegli su u Bosnu i Hercegovinu. Tužiteljstvo je pribavilo snimke nadzornih kamera sa Savske ceste, podatke o tome kada su i gdje optuženici prelazili granicu te brojne druge dokaze i provelo vještačenja.

Branitelji optuženih prigovarali su da je optužnica neutemeljena te da su svi dokazi paušalni. Međutim, optužno vijeće je na sjednici razmotrilo sve prigovore optužbe i ocijenilo kako je optužnica osnovana i potvrdilo je optužnicu za teško ubojstvo.

Komentari