PUCAO NA BOLESNU SUPRUGU! Ciljao joj u glavu, želio ju je smaknuti bolesnu dok je ležala na krevetu

Ilustracija (Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Protiv 80-godišnjeg umirovljenika, Županijsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu ovih dana. Povod je incident uoči Valentinova ove godine, kada je umirovljenik u pijanom stanju pucao na svoju bolesnu suprugu koja je ležala na krevetu.

Optuženi se tereti da je ciljao suprugu u glavu, ali je zbog količine promila u krvi promašio i pogodio jastuk.

“On je 12. veljače ove godine oko 13.45 sati u Zagrebu, u stanu u kojem je živio sa svojom bolesnom suprugom, s nakanom da ju usmrti u alkoholiziranom stanju ušao u njenu sobu i rekao joj da će je ubiti.

Potom je usmjerio pištolj prema njoj i ispalio hitac koji se zabio u jastuk pored nje. Tereti ga se i da je suprugu od lipnja 2015. do veljače ove godine učestalo vrijeđao pogrdnim riječima i fizički napadao te joj prijetio i svojim ponašanjem, u duljem razdoblju, izazvao kod nje stanje bespomoćnosti i straha.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, navodi se u tužbi.

U optužnici se 80-godišnjaka tereti za “teško ubojstvo u pokušaju, nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje” te mu prijeti višegodišnji zatvor, piše Danica.

Komentari