Psihijatri iz Vrapča ustanovili: Tin Šunjerga bio je ubrojiv kad je smaknuo roditelje

FOTO: Facebook

Optužnica protiv Tina Šunjerge još nije podignuta jer se još obavljaju kriminalistička vještačenja.

Tin Šunjerga, 19-godišnjak koji je zgrozio Hrvatsku hladnokrvnim ubojstvom oca i majke prošlog je mjeseca prebačen u šibenski zatvor nakon obavljenog psihijatrijskog vještačenja u zagrebačkom Vrapču.

Kako doznaje 100 posto.hr, psihijatri su ustanovili kako je Tin bio ubrojiv u vrijeme počinjenja zločina. Mladić ne boluje ni od kakvih psihičkih bolesti koje su mogle utjecati na njegovo ponašanje, zbog čega  je jedina opcija za njega zatvor.

Šunjergi će se suditi u redovnom sudskom postupku, a kako još nije navršio 21 godinu sudit će mu kao maloljetniku. Ipak, to ne mora značiti da će dobiti manju kaznu već mu zbog težine počinjenih zločina može biti izrečena presuda kao punoljetniku, objašnjavaju pravni stručnjaci.

Optužnica protiv Tina Šunjerge još nije podignuta jer se još obavljaju kriminalistička vještačenja, doznaje spomenuti portal.

Podsjetimo, Šunjerga je u subotu 25. ožujka u Čistoj Velikoj najprije pištoljem ubio majku Silvanu na obiteljskom imanju, a kasnije u garaži obiteljske kuće i svog oca Marina, splitskog specijalca.

I ocu i majci pucao je u zatiljak iz neposredne blizine, a smaknuću Silvane Šunjerge svjedočio je Tinov prijatelj Ivan Škorić.  Nakon što je hladnokrvno ubio roditelje, Tin je otišao kod prijatelja na zabavu.

“Žao mi je. Kajem se. Svjestan sam onoga što sam učinio! Ali više nisam mogao izdržati stalne prigovore roditelja!”, kazao je u svoju obranu.

>>>Novi sablasni detalji: Prije ubojstva roditelja, Šunjerga je prijetio da će ubiti ujaka, a najavio je i samoubojstvo

>>>Pucao na policajce: Uhićen mladić osumnjičen za ubojstvo oca i majke

>>>Monstrumi koji su ledili krv u žilama: Od veljače čak 7 stravičnih ubojstava potreslo Hrvatsku


Komentari