Psihijatar iz pakla: Manipulirao ranjenim djevojkama da bi zadovoljio svoje seksualne potrebe

Pixabay

Vrlo je lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba, piše 24 sata. Bilo je to ponašanje seksualnog predatora.

“Liječnike sam smatrala visokomoralnim osobama, pristupala im s pozicije povjerenja… Nikad ne bih kćer poslala na terapije da nije bilo tako”, rekla je majka djevojke koja tvrdi kako ju je seksualno napastovao varaždinski psihijatar.

Ta djevojka nije jedina koja uglednog varaždinskog psihijatra optužuje za neprimjerene, verbalne, pa i fizičke nasrtaje na mlade ranjive djevojke koje su od njega tražile stručnu pomoć. Jedna od njih na terapije je krenula zato što se teško nosila s kroničnom bolesti koju su joj dijagnosticirali, a za emisiju “Provjereno” ispričala je kakve je “terapijske metode” psihijatar koristio.

“On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja… Stalno je upotrebljavao Freuda i pričao da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe”, ispričala je.

Njezina majka rekla je za 24 sata da ga je kći upoznala u lipnju 2011. godine. Vrlo brzo su se zbližili toliko da je, nakon što joj je postavio ultimatum, zbog njega čak i prekinula tadašnju vezu. Uspjela je otići od njega 2015. godine, a potom ga je i prijavila. Navodno je bila riječ o više prijava, a koje su poslane na adresu državnog odvjetništva i Hrvatske liječničke komore.

“Sve prijave su odbačene. Nemaju dokaza jer ih nisu ni tražili, moju kćer nisu ni saslušali. Do današnjeg dana se o tome šuti i nitko ne reagira”, ogorčena je majka koja kaže da ih motivira želja da se nijedna mlada osoba više ne nađe u takvoj poziciji.

“Zamislite, dođete psihijatru jer ste ranjeni, ranjena vam je duša, a nakon nekoliko terapija odlazite s još većom ranom”, dodaje.

Nada se kako će se nakon objava u javnosti javiti i drugi i početi govoriti te da će se komora pokrenuti i zabraniti rad onome tko, na jedan takav način, ruši ugled profesije. Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog, potvrdio je da je jedna djevojka kod njega potražila pomoć.

“On je vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. Zapravo, to je ponašanje seksualnog predatora”, pojasnio je. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu potvrdili su za 24 sata da su zaprimili jednu prijavu protiv psihijatra.

“Prijava je primljena u ožujku 2020., a prijavljen je događaj koji se zbio u 2009. godini. S obzirom na protek vremena od događaja, sukladno odredbama Kaznenog zakona, nastupila je zastara”, rekli su iz ODO Varaždin.

Rječitiji nisu bili ni iz Hrvatske liječničke komore gdje su rekli kako postupaju po svim zaprimljenim prijavama te kako prijave i postupke ne mogu komentirati zbog zaštite osobnih podataka i nepristranog vođenja postupka.

Komentari