PRVA ŽRTVA SESVETSKOG PEDOFILA: ‘Počeo me pipkati, vrištala sam iz sveg glasa i pokušala se boriti’

bportal.ba

Pedofil iz Sesveta svoju je “karijeru” započeo prije 8 godina.

Privedeni muškarac, koji je u Sesvetama pokušao napastovati djevojčicu, uhićen je u srijedu, 26. listopada te mu je određeno mjesec dana istražnog zatvora. Podsjetimo, 29-godišnjeg pedofila na djelu su uhvatili stanari zgrade i susjedi djevojčice koju je napao te su pozvali policiju.

Ovaj muškarac već je, u dva navrata, osuđivan za kazneno djelo spolne zlouporabe djeta mlađeg od 15 godina. No, kako otkrivamo, njegova “karijera” bludnjičenja i pokušaja napastovanja započela je davne, 2008. godine kada je zaskočio svoju pvu žrtvu S.Z.

“Bila sam mu prva žrtva”

“Tog jutra, prije osam godina, krenula sam na posao, bilo je oko 5.30 ujutro. Primjetila sam da me prati neki muškarac te me obuzeo strah. Hodala sam kroz ulicu u kojoj su bili u tijeku radovi, gradile su se zgrade, a on me pratio u stopu, što mi je bilo sumnjivo.”, prisjeća se S.Z.

Naša sugovornica odlučila je zastati, u nadi da će dotični muškarac proći i nastaviti svojim putem. Međutim, to se nije dogodilo.

” Stala sam, a on je skočio na mene i gurnuo me na plakate koji su se nalazili pokraj nas, te me počeo pipkati. Vikala sam iz sveg glasa i pokušavala se boriti, a na sreću, čuo me gospodin iz obližnje autopraonice. Primjetivši da se nešto događa, gospodin je pritrčao, a on je počeo bježati.”, prepričava naša sugovornica.

U tom trenutku, u blizini se zatekao i policijski automobil koji je krenuo za potencijalnim silovateljem. Policajac ga je odmah uhvatio i priveo, kaže nam S.Z.

“Prijavila sam ga, a kada je bilo suđenje samo sam dala svoj iskaz i izjurila van. Nije me zanimalo niti što će on reći, niti sutkinja. Na sudu su bili i njegovi roditelji koji su mi upućivali strašne poglede. Kao da lažem, kao da on nije ništa kriv, kao da sam ja kriva sa sve… Naknadno sam saznala da je dobio uvjetnu kaznu.”, opisuje bolna sjećanja prva žrtva ovog muškarca.

Ona je svoja sjećanja odlučila potisnuti, nastaviti dalje sa životom i ne osvrtati se unatrag. No, šok je nastupio kada je vidjela najnoviji događaj i shvatila da je isti onaj napasnik, iz njene prošlosti, prešao na djecu.

” Njegovi napadi traju godinama, no šokirala sam se kad sam vidjela da je prešao na djecu. I ja imam dijete. On harači tolike godine, tko zna koliko je još djevojaka i žena napao, osim mene. Ovo mu je treći slučaj pedofilije. I svejedno je hodao slobodan. Nitko mu ništa ne može.“, govori nam S.Z.

Te 2008. godine S.Z. je bila prva evidentirana žrtva ovog manijaka, no kako je ona nastavila sa životom i on je- sa svojim vrebanjem i napadima.

“Zbog njega se više ne usudim hodati sama”

M.Z. danas je studentica, toplog pogleda i širokog osmijeha. No, ispod tog osmijeha, kriju se velike traume koje je na njoj ostavio “susret” s dotičnim muškarcem iz Sesveta.

“To je bio 3. mjesec, 2015. godine, subota navečer. Bila sam vani, u Sesvetama. Krenula sam prema autu koji je bio parkiran na kraju jedne ulice. Okretala sam se iza sebe, ali nigdje nije bilo nikoga. Bila sam sama u ulici. Na pola puta, kad sam se okrenula, primjetila sam njega iza sebe.” prepričava svoje sjećanje M.Z.

Kad je primjetila dotičnog muškarca, ubrzala je korak, prisjeća se, ali i on je počeo ubrzavati. Shvatila je da ju želi napasti.

“Nisam znala što da radim, gdje da bježim. Kada sam se približila autu, on me uhvatio od iza. Imala sam suknju na sebi, a on me počeo pipkati. Počela sam vrištati. Okrenula sam se prema njemu, udarala ga, grebala, derala sam se. Ne znam koliko je to trajalo, no on je počeo bježati.”

Idući dan otišla je na policiju, odlučna da spomenuti događaj prijavi. U policiji su joj rekli da ga teško mogu naći. No, nakon nešto više od tjedan dana, policija ju je posjetila.

“Išla sam u Heinzlovu na prepoznavanje. Kada su mi pokazali drugog osumnjičenog znala sam da je to on. I bio je. Našli su ga jer je vikend prije napao još jednu curu. Ta cura ga je znala, pa ga je i prijavila. A također je zapalio dvije terase kafića, bankomat i moticikl, tu istu večer kada je nju napao.”, priča nam.

Nakon suđenja, opet na slobodi

Prilikom ispitivanja od strane policije, dotični je svoje napade vrlo jednostavno objasnio- “Dogodila se neka kemija između nas.”, prepričava naša sugovornica, samo jedna od žrtava ovog manijaka iz Sesveta.

“Suđenje je bilo u devetom mjesecu. Došle smo ja i ta cura, zahvaljujući kojoj je i nađen. Osjećala sam se grozno, ja sam svjedočila, a on je sjedio iza mene i bolesno me promatrao. Nakon suđenja nisu mi ništa ni javili, što je s njim i je li u zatvoru. No, pratila sam njegov Facebook profil i primjetila da je vrlo brzo izašao van. Imali su sve dokaze protiv njega, naša svjedočenja, paljenje kafića… ali očito je kod nas bolje zatvoriti sitnog kradljivca, nego silovatelja, pedofila i piromana.“, prisjeća se M.Z.

14877889_1100081380039306_1171993418_n

Ovaj događaj na njoj je ostavio trajne posljedice. Naime, ovaj muškarac nastavio ju je uhoditi i vrebati, priča nam i prisjeća se situacije od prije nekoliko mjeseci.

“Vozila sam se u busu i primjetila pogled s drugog kraja busa. Osjetila sam njegov pogled. Izašla sam na svojoj stanici, izašao je i on. Krenula sam hodati prema svojoj kući, a on je krenuo za mnom. Počela sam trčati da se što prije sklonim u kuću. Iduću večer, ista situacija u busu. Opet on, opet me promatra. Izašla sam iz busa i odmah se sakrila. Pogledavši na stanicu primjetila sam da stoji tamo i gleda. Nakon treće večeri i situacije kada je zajedno sa mnom, išao stanicu niže, prestala sam ići na taj bus.”, prepričava M. i dodaje kako više nigdje ne ide sama.

Boji se hodati, boji se ići na bus, boji se zakoračiti u svoje Sesvete, pa je privremeno kod tete, u Novom Zagrebu. Kaže, psihičke posljedice prisutne su i intenzivne.

Vijest o djevojčici koja je treća žrtva pedofilije navedenog muškarca, šokirala je obje nađe sugovornice. Uvjerene su da postoji još njegovih žrtava jer je ipak, u svoj “pohod” krenuo prije osam godina.

Pitaju se, što još ovaj, očito psihički bolestan, čovjek mora napraviti da bi ga naše pravosuđe maknulo ga s ulice?!

On napade ponavlja, u njegovoj prisutnosti nitko nije siguran. Zar je doista potrebno da se dogodi ono najgore kako bi institucije reagirale i smjestile ga gdje mu je i mjesto? A to zasigurno nije na slobodi.

>>>PEDOFIL ODVUKAO DJEVOJČICU U PODRUM: Susjedi čuli njene krikove, spasili je, a njega pretukli

 


Komentari