PROVEDENA OPERATIVNA AKCIJA “BRZINA”: Zagrebački vozači su uvjerljivi rekorderi, a ovo su njihove ‘crne’ brojke

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Od 8. do 14. kolovoza 2022. godine na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provedena je Operativna akcija „Brzina“, europske mreže prometne policije ROADPOL, usklađena s akcijama Europske unije.

Rezultati su pokazali da je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći uzrok smrti na europskim prometnicama te (uz alkohol, mobitel i pojas) jedna od „4 glavne ubojice u prometu“.

Policijski službenici brzinu su nadzirali odobrenim metodama i uređajima, a prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila utvrđivali su se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Rezultati akcije

Pri nadzoru brzine na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj 8.-14. kolovoza ukupno je kontrolirano 13.483 vozila.

Policijski službenici prometne policije i Mobilne jedinice prometne policije utvrdili su ukupno 7.569 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, od kojih je 3.916 prekršaja utvrđeno od strane policijskih službenika, a 3.653 prekršaja utvrđena su kamerama.

Najviše vozila kontrolirano je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, njih 1718.

Najveći broj prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja utvrđen je na području Policijske uprave zagrebačke – 1052 prekršaja.

Prilikom kontrole vozila, policijski službenici su u 34 slučaja pronašli drogu.


Komentari