PROVALNICI OPERIRALI DILJEM GRADA! Od Podsuseda, preko Črnomerca pa do Trnja, gdje je dvojac uhvaćen na djelu

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

U utorak, 13. travnja, oko 19.40 sati u Lomničkoj ulici na Trnju, dvojica muškaraca provalila su u stan 26-godišnjakinje i otuđili nakit i druge predmete. Međutim, nisu imali sreće.

Netko je pozvao policiju koja je kradljivce ulovila na djelu. Dali su se u bijeg, a jednom od njih to je i uspjelo, dok je drugi uhićen i priveden u stanicu na kriminalističko ispitivanje, izvijestili su iz policije.

U duetu su nekoliko dana ranije po Novom Zagrebu “operirale” i dvije žene. One su u četvrtak, 8. travnja, u Ulici Ivana Šibla pozvonile na vrata 73-godišnjakinje, kojoj su ponudile medicinske usluge.

Naivna starica pustila ih je u stan, a one su iskoristile njezinu nepažnju i ukrale novac i nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Kralo se i na zapadu grada. U noći s ponedjeljka na utorak, između 19 i 8.25 sati na Vrapču u Argentinskoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u optiku. Ukrao je veću količinu naočala, ali i novac, sve u vrijednosti nekoliko stotina tisuća kuna.

Međutim, osim provala, ovih dana diljem grada krala su se i vozila. Tako je u jednom trenu između subote i utorka u Sigetu ukraden Renault Megane u vlasništu 34-godišnjakinje, a šteta iznosi oko 110 tisuća kuna.

Osim toga, u noći s utorka na srijedu, odnosno između 20.30 i 00.15 sati, na Črnomercu u Ilici nepoznati je počinitelj otuđio Hondu u vrijednosti oko 60 tisuća kuna u vlasništvu 43-godišnjaka.

Komentari