PROVALNICI I LOPOVI KORISTE VRIJEME BLAGDANA: Harače diljem grada, policija savjetuje kako ih spriječiti

www.owllocksmithsandsecurity.co.uk

Na području Uprave u posljednja 72 sata evidentirana su 62 kaznena djela, kazali su u PUZ-u.

U vrijeme vikenda počinjena su tri razbojništva, drska krađa, 28 teških krađa provaljivanjem, 16 krađa i 13 ostalih kaznenih djela. Otuđen je jedan osobni automobil, a tri su pronađena.

Razbojnici i provalnici ne libe se ući u vaše životne prostore ni usred dana. U vrijeme blagdana, kada su ljudi odsutni i posjećuju groblja oni vrebaju i čekaju trenutak.

Tako su u petak zabilježena dva slučaja provale na Maksimiru.

>>> POLICIJA SAVJETUJE: Evo kako spriječiti česte provale u stanove za vrijeme blagdana!
U petak, 28. listopada između 15 i 20.10 sati na Maksimiru, Markuševečka cesta, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio novac, nakit i drugo, oštetivši 72-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istog dana, između 11.15 i 19.45 sati na Maksimiru, Bijenička cesta, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 48-godišnjaka i otuđio novac i nakit. Materijalna šteta za sada nije utvrđena.

U subotu, 29. listopada oko 5.20 sati na Trešnjevci, Savska cesta, na ulici, više je nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage počinilo razbojništvo nad 21-godišnjakom. Otuđili su mu novac i tehnički uređaj, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

S petka na subotu, u vremenskom periodu između 0.30 i 8 sati u Dubravi, Ulica Zvonimira Ljevakovića, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Škoda Octavia Caravan zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 50-godišnjaka za oko 40.000 kuna.

>>>UČESTALE KRAĐE I PROVALE za vrijeme blagdana


Komentari