PROVALJUJU U MERCEDES, ISKORIŠTAVAJU NAIVNOST STARIJIH OSOBA: Lopovi haraju Zagrebom i pune džepove!

Photo: Igor Soban/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka policija i ususret vikendu je imala pune ruke posla. Na području Zagreba, u posljednja 24 sata evidentirano je čak 21 kazneno djelo. Na meti su starije osobe, ali i automobili kao i njihovi skupi dijelovi.

Nešto iza podneva, u Ulici Božidara Magovca, nepoznata je počiniteljica pronašla svoju metu. Pokucavši na vrata 81-godišnjakinje, predstavila se kao zdravstvena osoba i ponudila usluge masaže. Oštećena je povjerovala u njenu lažnu priču i pustila ju u stan. Žena je vrlo brzo iskoristila nepažnju 81-godišnjakinje i ukrala joj nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, između 31. kolovoza i 1. rujna (prijavljeno 2. rujna) u Vinodolskoj ulici, nepoznati je počinitelj ukrao Peugeot u vlasništvu 37-godišnjaka. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Auti su na meti i u drugom dijelu Zagreba. Jednog lopova nije spriječila ni gužva na parkiralištu u shopping centru u Jankomiru, te je u poslijepodnevnim satima, na za sada neutvrđen način otvorio vrata Mercedesa u vlasništvu 39-godišnjaka. U pitanju je šteta od više desetaka tisuća kuna.


Komentari