Provaljivao u aute na zapadu Zagreba: Jednog vlasnika napao vatrogasnim aparatom

Ilustracija

Zagrebačka policija je zbog niza provala u automobile osumnjičila 44-godišnjeg muškarca, koji je u jednom slučaju vatrogasnim aparatom udario građanina koji ga je zatekao u krađi stvari iz Audija.

Iz policije navode da je osumnjičeni od studenoga prošle do sredine ožujka ove godine “operirao” po parkiralištu na području Črnomerca, gdje je provaljivao u osobne automobile iz kojih je krao razni alat, torbice s dokumentima, novac, mobitele i prehrambene proizvode.

Terete ga i da je 26. ožujka u podzemnoj garaži na Črnomercu razbio staklo na vatrogasnom ormariću i potom aparatom za gašenje požara razbio vjetrobransko staklo na Audiju Q5, iz kojega je uzeo novčanik s novcem.

Planove mu je pokušao pomrsiti građanin koji ga je zatekao u krađi, pa ga je osumnjičenik s namjerom da zadrži plijen fizički napao vatrogasnim aparatom kojim ga je oborio na tlo.

Provalnik je potom pobjegao u niže razine garaže, a svoju upornost u krađi pokazao je i nešto kasnije na ulici ispred garaže, gdje ga je dočekao spomenuti građanin kojega je ponovno napao.

Uspio je pobjeći s ukradenim stvarima, no policija ga je nešto kasnije uhvatila i osumnjičila za više kaznenih djela teške krađe, razbojničke krađe i krađe.

Policija ukupnu materijalnu štetu procjenjuje na oko 25.000 kuna.


Komentari