PROVALIO U MJESNI ODBOR: Dilanje droge, krađe, provale, sve na teret jednom mladiću

hr.wikipedia.org

Od proizvodnje i prodaje droge, krađe, oštećenja tuđe imovine, četiri teških krađa (jedna u pokušaju), dugačak je popis za koji zagrebačka policija sumnjiči 29-godišnjaka, koji je predan u pritvor nakon završenog kriminalističkog istraživanja.

 Od kuće do mjesnog odbora

Osumnjičenog se tereti da je u razdoblju od 2. svibnja do 7. studenogaove godine, provalio u u različite prostore na širem zaprešičkom području u četiri navrata.

Konkretnije, sumnja se da je provalio u jednu kuću, skladišne prostore, pa čak i mjesni odbor, pritom ukravši električni alat, nakit, računalo i druge vrijednosti, makar je u jednom od tih mjesta samo ispremetao stvari, ali ništa nije otuđio. Metoda ulaska mu je bila razbijanje stakla na ulaznim vratima ili obijanjem vrata na objektima.

Prvog dana rujna 2021. došao je do kuće u izgradnji, u Šibicama, pa bacio kamen i njime razbio staklenu stijenu na vratima kuće, da bi potom samo pobjegao s mjesta događaja.

Još jedan slučaj krađe koji se povezuje s 29-godišnjakom, datira od 27. srpnja 2021. Tada je oko 18:15 došao do zaprešičke tvrtke Zelengaj te sjeo i dao se u bijeg na bicikl marke “Genesis”.

Policija pronašla razne droge

Pored krađi i provala, 29-godišnjak policiji je zapeo i radi prodaje narkotika. Sumnjaju kako je nabavio veće količine takozvanih “čarobnih gljiva”, a koji sadrže  psihoaktivnu tvar psilocibin te ih po sazrijevanju sušio i dalje prodavao. Pored gljiva, u kući na području Brdovca, sumnja se kako je, za daljnju prodaju, proizvodio amfetamin.

Policija je pretražila njegovu kuću i našla vrećicu amfetamina tešku 22 grama,  više posuda raznih dimenzija  napunjenih mješavinom prozirne tekućine i sumnjive bijele materije u pasti čiji se kemisjki sastav još treba utvrditi.

Pronađeno je i 180 grama sasušenih gljiva, dvije litre nepoznate prozirne tekućine, još 140 grama nepoznate bijele paste, te oprema za proizvodnju droge.


Komentari