Provale i razbojništva u Zagrebu: Na meti ponovno dva najopasnija kvarta

111
FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 21 kazneno djelo: tri razbojništva,  pet teških krađa provaljivanjem, sedam krađa i šest ostalih kaznenih djela. Dvije su osobe uhićene u počinjenju kaznenog djela.

Provale i razbojništva na Trešnjevci

U petak, 12. siječnja u vremenu od 12.30 do 18.45 sati na Trešnjevci u Gredičkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, oštetivši 37-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 12. siječnja oko 20.40 sati na Trešnjevci u Ožujskoj ulici, u kiosku, nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 53-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Isti dan oko 22 sata na Trešnjevci u Ulici Srednjaci, u kiosku, nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 58-godišnjakinjom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Pljačka u Novom Zagrebu

Jučer, 12. siječnja oko 21 sat u Novom Zagrebu na Aveniji Dubrovnik, benzinska postaja, nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad zaposlenicama (25,26) i otuđio više tisuća kuna.

Podsjećamo, Trešnjevka i Novi Zagreb su, prema policijskom izvješću za 2016. godinu, najproblematičniji dijelovi grada.

>>> Izvješće iz policije: Ovo su najsigurniji i najproblematičniji zagrebački kvartovi

Opljačkana trgovina u Jankomiru

Jučer, 12. siječnja oko 19 sati u Susedgradu, Jankomir, nakon što su 22-godišnjakinja i 20-godišnjak u trgovini otuđili odjevne predmete i pokušali se udaljiti, spriječio ih je zaštitar i zadržao do dolaska policije. Osumnjičeni su dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.Komentari