Provale, prijevare i naoružane pljačke po Zagrebu

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 30 kaznenih djela: razbojništvo, drska krađa, pet teških krađa provaljivanjem, 17 krađa i šest ostalih kaznenih djela.

U četvrtak 17. svibnja oko 7.05 sati na Trešnjevci, u Ulici Dragutina Golika, u poslovnici pošte, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad  zaposlenicima (26, 44) i otuđio više tisuća kuna.

Isti dan od 18.30 do 23 sata u Jastrebarskom, na Radničkoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u vjerski objekt i otuđio novac, pričinivši štetu od više tisuća kuna.

Drska krađa

Oko 11.45 sati u Dubravi, u Banatskoj ulici, nakon što je nepoznata ženska osoba ušla u kuću 85-godišnjakinje, iskoristila je njezinu nepažnju i otuđila više tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela, upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.


Komentari