Provale, prijevare i krađe: Lopovi i drski kradljivci ne biraju ni vrijeme ni mjesto

FOTO: Despositphotos / Zagreb.info / Ilustracija

Zagrebačka crna kronika

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 35 kaznenih djela: devet teških krađa provaljivanjem, četiri prijevare, 17 krađa i četiri ostala kaznena djela. Jedan radni stroj je otuđen.

Provale u domove

U utorak, 17. listopada između 7.30 i 16.55 sati, na Trešnjevci, u Lopatinečkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio računalo, oštetivši 45-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

Između 9 i 12.30 sati, u Maksimir, Šljivik, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio nakit, oštetivši 41-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Isti dan između 9 i 18 sati, u Novom Zagrebu, Maretićevoj, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio nakit 49-godišnjakinji. Šteta nije utvrđena.

Prijevare

U petak, 13. listopada oko 14.20 sati (saznanje 17. listopada) , na Peščenici, I. Kozari put, X. Odvojak, nepoznata ženska osoba lažno se predstavila 91-godišnjaku te joj je on predao nekoliko desetaka tisuća kuna.

U utorak, 17. listopada oko 9 sati, u Sesvetama, Većeslava Holjevca, u kući je nepoznata ženska osoba počinila prijevaru na štetu 83-godišnjakinje na način da se lažno predstavila te tražila od oštećene da joj preda novac, što je 83-godišnjakinja i učinila. Šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 17. listopada između 12.45 i 14 sati, u Velikoj Gorici, u Kolodvorskoj ulici, u stanu je nepoznati muškarac, lažno se predstavivši, počinio prijevaru na štetu 82-godišnjakinje koja mu je predala više tisuća kuna.

Jučer, 17. listopada između 15.30 i 16 sati, na Trešnjevci, u Travanjskoj ulici, u stanu je nepoznata ženska osoba počinila prijevaru na štetu 79-godišnjakinje na način da se lažno predstavila te tražila od oštećene da joj preda novac, što je 79-godišnjakinja i učinila, predavši joj nekoliko stotina tisuća kuna.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]”Još jednom upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba.

Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192″, poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.[/box]

Osumnjičen za tešku krađu

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. Sumnja se da je u noći s 14. na 15. listopada došao do parkirališta u III. Resniku i teretnog automobila marke VW Transporter zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 45-godišnjaka, kamenom razbio staklo i iz unutrašnjosti otuđio torbicu u kojoj se nalazio novac, mobitel i dokumenti, vlasništvo 54-godišnjaka.

Policijski službenici su osumnjičenog zatekli oko 3 sata na Slavonskoj aveniji u blizini benzinske postaje dok je kod sebe imao torbicu za koju se sumnjalo da je otuđena iz teretnog automobila te su ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 113.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 25-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari