Provale, krađe i oružane pljačke: Novi Zagreb ponovno ‘na meti’

policija
Foto: MUP/ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 27 kaznenih djela: dva razbojništva, 12 teških krađa provaljivanjem, sedam krađa i pet ostalih kaznenih djela. Jedan osobni automobil je otuđen, a dva su pronađena.

U ponedjeljak 13. veljače oko 19.30 sati u Novom Zagrebu, u Balokovićevoj ulici, u kiosku, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 54-godišnjim zaposlenikom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Podsjetimo, pljačke kioska u Novom Zagrebu ovih dana sve su češće, a u tri dana dogodilo se njih čak pet. Naime, u ponedjeljak su opljačkana dva kioska, jedan na Laništu i drugi u Ukrajinskoj ulici. Još je u subotu naoružani počinitelj opljačkao kiosk u Ukrajinskoj ulici, a opljačkan je i kiosk na raskrižju Adamićeve i Balokovićeve.

Inače, prema posljednjem izvješću policije, Novi Zagreb je uz Trešnjevku najproblematičniji dio Zagreba.

Razbojništvo na Medveščaku

 

U utorak 13. veljače oko 19.30 sati na Medveščaku, na Gračanskoj cesti, u ljekarni, nepoznati je maskirani počinitelj uz verbalnu prijetnju počinio razbojništvo nad 50-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko stotina kuna.

Provala u stan

Također, jučer je od 8.30 do 20.05 sati na Trešnjevci, na Zagrebačkoj cesti, nepoznati počinitelj provalio u stan i otuđio nakit, oštetivši 29-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Otuđen osobni automobil

Jučer, 13. veljače, od 12 do 17 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Ivice Drmića, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke BMW krapinskih registarskih oznaka, oštetivši 34-godišnjakinju za oko 120.000 kuna.


Komentari