PROŠVIKAO NAKON PREKIDA?! Muškarac (42) bivšoj u gepek postavio GPS i mjesecima je pratio. Završio je iza rešetaka

Photo: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Prekid veze ili razvod braka mnogima teško padnu, pa rade različite “gluposti”. Međutim, jedan je 42-godišnjak otišao korak dalje, pa je GPS-om pratio bivšu. Zbog toga je uhićen.

Naime, sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor muškarcu koji je putem GPS-a pratio kuda mu se kreće bivša izvanbračna supruga.

Sudac je 42-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je velikogoričko tužiteljstvo.

Navode da je neimenovani muškarac, protivno općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, 29. listopada prošle godine postavio GPS uređaj u pretinac s osiguračima u prtljažniku njezinog automobila.


Osumnjičeni je putem aplikacije na svojem mobitelu uspostavljao vezu s GPS-om i potom neovlašteno pribavljao podatke o kretanju svoje bivše supruge sve do 15. ožujka ove godine, kada ga je pronašla.

Tužiteljstvo dodaje i da je u subotu provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 42-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Komentari