PRONAĐEN RAZBOJNIK: S ukradenih 120 tisuća kuna vratio dugove

Pixabay

Zagrebačka policija osumnjičila je 28-godišnjaka da je u protekla dva i pol mjeseca počinio pet razbojništava u kojima je uz prijetnju plinskim pištoljem i lažnom bombom ukrao 120 tisuća kuna i potom ih potrošio na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Uhvaćen je na području Novog Zagreba u blizini poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već par dana mota sumnjiva osoba.

Slijedom tih informacija isplanirana je “opservacija terena” te su policajci kod sumnjivca prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebalo poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen, rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović, koji je pohvalio rad policajaca iz šeste policijske postaje u Novom Zagrebu.

Osumnjičeni muškarac dosad je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je poznat u određenim krugovima borilačkih sportova prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor.

Na ispitivanju je priznao nedjelja, a za bombu je rekao da je lažna, odnosno da ju je je kupio u trgovini za igračke i da ju je bacio u rijeku Savu.

Na meti su mu uz banku bile dvije poslovnici pošte u sklopu trgovačkog centra po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od koje je odustao jer mu nije krenulo prema planu.

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske.

Voditeljica službe za izvršnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti rekla je da je na području zagrebačke policije u prvih 11 ovogodišnjih mjeseci ukupan broj svih nedjela smanjen za 4,5 posto.

Razriješenost razbojništava iznosi 55 posto što je porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U zagrebačkoj policiji se nadaju da će te brojke doprinijeti porastu povjerenja građana u njihov rad, ali i demotivirati potencijalne počinitelje razbojništava, prenosi Hina.


Komentari