PRONAĐEN MRTAV U STANU! Njemačka policija nudi 10.000 eura nagrade za informacije o ubijenom Hrvatu

Foto: MUP

Njemačka policija, točnije Policijska uprava Munchen (Polizeipräsidium München), traži pomoć od Hrvata da rasvijetle slučaj smrti hrvatskog državljanina.

Kristian Kramberger je 5. studenog 2021. pronađen mrtav u stanu u ulici Leonrodstrasse u Münchenu. Nakon policijske je istrage utvrđeno da je smrt bila nasilna, točnije da je 49-godišnji Kramberger pretučen.

Ubijeni Hrvat posljednji je put viđen živ 20. listopada 2021. Kako javlja minhenška policija, istraživanjem su saznali da je planirao slavlje povodom svog rođendana, a očekivao je i goste iz Hrvatske.

No, kako se danima nje javljao obitelji, o tome su obavijestili policiju koja je nasilno ušla u njegov stan i pronašla ga mrtvog. Tragovi s mjesta zločina upućuju na to da se ubojstvo dogodilo nekoliko dana ranije, ali i da je u stanu bilo još gostiju.

Prije smrti, Kramberger se kretao u krugovima s ljudima slabijeg imovinskog statusa, te je nezakonito trgovao lijekovima koji se izdaju isključivo na recept.

Unatoč svemu, njemačka policija i dalje nema osumnjičenu osobu. Stoga, poziva da se jave osobe koje raspolažu informacijama, posebice oni koji poznaju žrtvu, sa žrtvom su bili u kontaktu u navedenom razdoblju, koji su u navedenom razdoblju u okolici Leonrodstraße, Landshuter Allee i Albrechtstraße primijetile bilo što, a što bi se moglo dovesti u vezu s ubojstvom te koji imaju bilo kakve informacije o događaju, o počinitelju/počiniteljima ili gostima koji su trebali doći na njegovu proslavu.

Pravo na nagradu od 10.000 eura ima fizička osoba koja dojavi informaciju koja će dovesti do rasvjetljavanja zločina ili do uhićenja počinitelja. Pravo na nagradu nemaju osobe čija je službena dužnost vođenje istrage u vezi s kaznenim djelom.

Sve korisne informacije mogu se dojaviti:

  • Odjelu za ubojstva München na broj telefona +49 89/2910-0 ili u bilo kojoj policijskoj postaji u Njemačkoj
  • Ili u Hrvatskoj na email adresu [email protected]


Komentari